Цього місяця в Росії відбулося кілька інцидентів з літаками Спеціального літного отряда "Росія", який забезпечує перевезення високопосадовців країни, а також співробітників спецслужб та Збройних сил.

За даними російського проєкту ВЧК-ОГПУ, одна з аварій сталася 6 березня у московському аеропорту Внуково.

Не перший інцидент

Під час посадки літака ТУ 214 сталася несправність гальмівних колодок однієї з бокових стійок шасі, що ледь не призвело до з'їзду машини за межі злітно-посадкової смуги. На борту могли перебувати представники Федеральної служби охорони та президентського протоколу, що поверталися з відрядження.

Також повідомляється про проблеми з механізацією крила іншого літака цього ж отряда, який перевозив осіб з оточення диктатора Путіна до Краснодара.

Окрім цього, у серпні було здійснено екстрену посадку Ту 214 у Читі. Спочатку говорилося про попадання птаха в двигун, проте насправді причиною стала поломка шасі.

Популярні новини зараз
Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Причини поломок

Після початку повномасштабного вторгнення, до Росії тепер не потрапляють життєвонеобхідні запчастини до літаків, що спричиняє доволі часті поломки та проблеми. Через санкції компанії, які перевозять пасажирів не можуть купувати деталі та змушені заміняти їх з більш старих бортів.

Раніше Знай.ua повідомляв, що генерал розповів, що потрібно українцям для перемоги над путіним. Якщо українські захисники зможуть провести вдалий контрнаступ у 2024 році, путіна можуть вигнати, вважає британський генерал.

У разі розвалу російської армії після успішних контратак ЗСУ путіна можуть вигнати з Кремля. Така думка у колишнього голови Генштабу Британії генерал Річарда Даннатта.