У неділю, 17 березня, православні християни відзначають прощену неділю.

Прощена неділя – остання неділя перед Великим постом, який триватиме 48 днів до Великодня, і останній день Масляної. Він завершує тиждень веселих масляних гулянь. У цей день спалюють опудало, яке символізує злі сили зими.

Нагадуємо, цього року Масляна розпочалася 11 березня і завершується 17 березня.

У Прощену неділю потрібно відпустити всі образи, налагодити стосунки з людьми, з якими перебуваєте у сварці, вибачитися у рідних, близьких, друзів, колег, якщо мимоволі чи мимоволі їх будь-коли і чимось могли образити.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Що робити в Прощену неділю:

Якщо у вас вибачилися, скажіть у відповідь: "Бог простить і я прощаю".

Відпустіть всі образи, вибачтеся у близьких, рідних, друзів, колег, сусідів, знайомих, постарайтеся налагодити зіпсовані з чиєїсь вини стосунки і вирішити конфлікти. Крім того, що це багатовікова традиція наших предків, вчені давно довели, що вміння прощати та відпускати образи благотворно позначається на здоров'ї людини.

Якщо у вас є потреба, то в Прощену неділю добре сповідатись. У церквах цього дня читають частину Нагірної проповіді, де йдеться про прощення образ ближнім.

  • Не поганословте.
  • Чи не працюйте.
  • Накрийте смачний стіл та зберіть за ним усю родину.
  • Залишками від обіду поділіться з домашніми тваринами та птахами.

Нагадаємо про Прощену неділю-2024: у жодному разі не робіть цього, нагадування всім православним.

Раніше ми повідомляли, що залишилося кілька днів: дві найважливіші молитви у Великий піст.