Міністерство закордонних справ України рішуче відхилило звинувачення в тому, що Україна могла бути причетна до стрілянини у московському музичному центрі "Крокус Сіті Хол", йдеться у повідомленні МЗС.

За словами представників відомства, цей інцидент є частиною запланованої Кремлем провокації, метою якої є розпалювання антиукраїнських настроїв.

Теракт стрілянина у "Крокусі"
Теракт стрілянина у "Крокусі"

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв згадав про Україну у своєму дописі, вказавши на можливість "знищення терористів київського режиму", якщо буде доведено їхню причетність до теракту, включно з "офіційними особами держави, яка скоїла злочин".

У МЗС підкреслюють, що інцидент у "Крокусі" є спланованою провокацією з боку Кремля, яка має на меті не лише загострити антиукраїнські настрої, а й збільшити мобілізацію серед громадян Росії та дискредитувати Україну на міжнародній арені.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Відомство також нагадало про "довгу історію кривавих провокацій" російського режиму і заявило, що для путінської диктатури не існує моральних меж. "Вона готова вбивати власних громадян заради політичних цілей, так само як і вбила тисячі мирних українців під час війни", — зазначають у МЗС.

Теракт стрілянина у "Крокусі"
Теракт стрілянина у "Крокусі"

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також висловилося, називаючи теракт у московському концертному залі свідомою провокацією з боку російських спецслужб за наказом президента РФ Володимира Путіна. Військова розвідка стверджує, що без участі російських спецслужб групі озброєних бойовиків було б неможливо вільно пересуватися містом.