Росія продовжить бити: що під прицілом терору окупантів

За оцінками Інституту вивчення війни (ISW), Росія, напевно, продовжить інтенсивні атаки на енергетичну інфраструктуру України під час наступних масованих нальотів.

Українське ППО стикається з труднощами останнім часом через те, що наші західні партнери затримують допомогу для захисту мирного населення. Водночас, вони не затримуються зі співчуттями терористичній державі через масовий розстріл на концерті в Москві.

Аналітики ISW також зазначають, що російські удари по українській енергетиці мають на меті підрив оборонних здібностей України.

наслідки удару по ДніпроГЕС 22 березня 2024 року
наслідки удару по ДніпроГЕС 22 березня 2024 року

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Українцям вивернуть кишені новими тарифами на вивіз сміття: кого торкнеться подорожчання

На українців чекає новий тарифний "сюрприз" - подорожчання послуг з вивезення сміття. Про це на facebook-сторінці повідомляє Звягельська міська рада.

Чергове локальне підвищення тарифів – цього разу у місті Звягель, що на Житомирщині. Місцеві постачальники оголосили про перегляд цін на збирання, перевезення та видалення побутових відходів.

"Причинами, які спонукали постачальників послуг звернутися до перегляду тарифу у бік збільшення: зміни цін на енергоносії та паливно-мастильні матеріали, зміну прожиткового мінімуму для працездатних осіб та зростання відрахувань на соціальні заходи та зміну системи оподаткування", - йдеться у повідомленні.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Ракетна атака на столицю: уламками пошкоджено житловий будинок

У понеділок 25 березня на чисте свято Благовіщення російські терористи завдали ракетного удару по столиці.

Від оголошення повітряної тривоги до вибухів пройшли кілька хвилин.

Згодом мер столиці Віталій Кличко повідомив, що екстрені служби почали отримувати виклики.

"Виклики екстрених служб до Печерського, Солом'янського та Дніпровського районів столиці. Підрозділи прямують на місця", - написав Віталій Кличко.

"За попередньою інформацією, внаслідок ракетної атаки на Київ зафіксовано падіння уламків у Печерському районі. Пошкоджено житловий будинок. Оперативні служби прямують на місце події. Дані уточнюються", – повідомили КМВА.

Балістична ракета, скріншот: YouTube
Балістична ракета, скріншот: YouTube

Кияни кидали машини та бігли в укриття, а евакуатори Кличка спритно "крали" машини на штрафмайданчики

В останні дні вся країна все частіше страждає від ракетних ударів терористичних угруповань Росії. Багато хто розуміє, що від звуків тривоги до вибухів можуть пройти лічені хвилини. Тому перелякані люди намагаються якнайшвидше дістатися до безпечних місць.

Як звернув увагу журналіст Влад Сидоренко у своєму телеграм-каналі "Вільний", цим майстерно користуються евакуаторники.

"Сьогодні в центрі Києва люди стали свідками абсолютно приголомшливої ​​історії. Значить, звучить сирена і починає працювати ППО, лунають вибухи. Машини зупиняються, люди вибігають і біжать до укриття. Тим часом поки люди шукали притулку, столичні евакуатори починають швидко забирати кидки щоб встигнути якнайбільше відвезти на штрафмайданчики. Скільки вже я писав про цих евакуаторів, про цей схематоз... але мер у нас... як би це сказати... не пробивається", - обурюється журналіст.

Евакуатор, скріншот: YouTube
Евакуатор, скріншот: YouTube

В Україні суттєво змінилася вартість борщового набору

Весь початок року ціни на картоплю, капусту та інші "борщові" овочі стрімко зростали, змушуючи українців відкладати більше грошей на звичайні покупки.

На початку року вартість овочів для борщу, таких як картопля, капуста, значно злетіла. Серед усієї агропродукції саме вони показали найбільший стрибок у цінах.

Картопля подорожчала на 50,4%, буряки – на 49,1%, капуста – на 32%, морква – на 24,1%, цибуля – на 12,6%.

Ціни на продукти, фото: Знай.ua
Ціни на продукти, фото: Знай.ua