Пристрасний тиждень-2024: на коли випадає і як правильно провести найсуворіші дні перед Великоднем

З давніх-давен люди готувалися до великого свята Великодня, намагалися бути доброчесними і милосердними.

Дізнайтеся про давні традиції: що можна робити перед Великоднем, а чого не можна? Які молитви варто читати? Ми вам розповімо про те, про які надмірності в пост варто забути. Всім православним християнам важливо знати, що цими днями під забороною, а що дозволено. Зазначимо, що Страсний тиждень у 2024 році випадає на 29 квітня – 4 травня.

Страсний тиждень - той період часу, коли потрібно постити, молитися, обмежувати себе у веселості та випивці. Не можна сміятися, веселитися, святкувати дні народження, весілля, заручини, вінчатися, влаштовувати якісь галасливі посиденьки з гулянням та вживанням спиртного. Вважається: той, хто порушить ці давні традиції, плакатиме цілий рік.

Великдень, українці, фото Знай.ua
Великдень, українці, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

На Україну йде справжня пилова буря та аномальне тепло: прогноз погоди на тиждень

1 квітня над Україною пройде справжня пилова буря із пустелі Сахара, повідомляє метеорологічна станція Бориспіль. Це справді незвичайне явище, яке можна побачити лише у фільмах про апокаліпсис.

Але це не означає, що вам потрібно шукати притулок від пилової бурі. Пил буде розсіюватись у повітрі і не стане загрози для вашого здоров'я. Також прогнозуються теплі погодні умови із температурою до +25°.

Пилові бурі, скріншот: YouTube
Пилові бурі, скріншот: YouTube

Банкір спрогнозував, що буде з курсом долара у квітні: до чого готуватися

Стало відомо, до якого курсу долара та євро готуватися українцям у квітні. Прогнозом поділився начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий.

За словами банкіра, транші від ЄС, МВФ та Світового банку, які направлені Україні наприкінці березня, вплинуть на валютний ринок. Сплески курсів допустимі, але матимуть тимчасовий характер.

Загалом валютні коливання у квітні очікуються на наступному рівні:

міжбанк: долар – 39-40 гривень, євро – 42-43,5 гривні;
готівковий ринок: долар – 39-40 гривень, євро – 41-43,5 гривні.

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

Землю накриє Ретроградний Меркурій: на які проблеми чекати з 1 квітня

Ось і настав час цього загадкового явища – ретроградний Меркурій. Якщо вам здається, що все навколо починає йти навперейми, а слова перетворюються на непорозуміння, не поспішайте звинувачувати свої навички спілкування або інших людей. Можливо, це лише астрономічний вплив на наше життя.

То що ж це за дива трапляються з Меркурієм? Відповідь у його русі - він ніби рухається назад. Принаймні так здається нам із Землі.

Астрологи вважають, що цей час може принести з собою нерозуміння, затримки та різного роду хаос у спілкуванні, плануванні та роботі техніки.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Великодні витрати у 2024 році доведуть до істерики: скільки грошей потрібно на святкові покупки

Зменшення цін на курячі яйця може стати позитивним відтінком перед великодніми святами, дозволяючи більшій кількості людей придбати цей популярний продукт за доступнішою ціною.

Проте зростання цін на овочі, особливо так званий борщовий набір, може стати проблемою для багатьох господарств, оскільки ці продукти є необхідними складниками української кухні, особливо під час свят.

Це може ускладнити створення традиційних великодніх страв та обідів для сімей, особливо для людей зі скромними фінансовими можливостями, наприклад, пенсіонерів.

Продукти, Великдень, скріншот: YouTube
Продукти, Великдень, скріншот: YouTube