Скільки масованих ракетних ударів чекати навесні: у ЗСУ дали відповідь

За словами Вадима Скибицького, представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у Росії залишилося близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня.

Ці ракети є частиною російського арсеналу, які можуть використовуватися для проведення атак на Україну з великою точністю та нищівною силою.

Скибицький також повідомив, що навесні 2024 року Росія планує провести ще 2-3 масовані атаки на територію України. Ці напади можуть мати серйозні наслідки для безпеки України та її населення.

наслідки ракетного удару по Дніпрогес
наслідки ракетного удару по Дніпрогес

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Біженці не отримали жодного гроша: чому так сталося

У 2024 році уряд Румунії не надав жодної допомоги українським біженцям. Хоча у лютому цього року люди отримали символічні виплати, ця допомога належала ще до 2023 року.

У Генеральній інспекції з надзвичайних ситуацій (IGSU) підтвердили, що протягом 2024 року Румунія не надала жодної допомоги для українських біженців.

Також вони наголосили, що у 2023 році країна також виділяла допомогу з великою затримкою через дефіцит бюджету. Щодо витрат за січень та лютий 2024 року вжито заходів щодо виділення необхідних грошей після отримання запитів від органів місцевого державного управління.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Вийти на пенсію достроково у 2024 році: у ПФУ розповіли, хто може не чекати 60-річчя

Пенсійний вік в Україні однаковий як для жінок, так і для чоловіків – 60 років. При цьому деякі громадяни можуть вийти на заслужений відпочинок набагато раніше. Про це йдеться у матеріалах Пенсійного фонду України.

Більшість українців може вийти на пенсію у 60 років за наявності щонайменше 31 року страхового стажу. Проте деякі категорії громадян можуть недоопрацьовувати повний термін та піти відпочивати значно раніше.

У статті 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" йдеться про те, що певні особи можуть вийти на пенсію за віком достроково.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Вижила після окупації, потопу та пострілу в голову: українка розповіла, як росіяни зламали їй життя

Ірина Слинькова пережила страшні випробування під час війни: окупацію, затоплення після вибуху Каховської ГЕС та постріл з автомата впритул з боку окупанта. Жінка отримала поранення в голову, яке спотворило її обличчя. Але надія, як і раніше, не покидає цю сміливу жінку.

Вона звернулася за допомогою до Львівського реабілітаційного центру UNBROKEN, де лікарі надають безкоштовні пластичні операції. Ірині вже зробили першу операцію і результати вражають.

В інтерв'ю вона докладно розповіла, як їй вдалося винести всі ці позови.

Ірина Слинькова / фото: скріншот Youtube
Ірина Слинькова / фото: скріншот Youtube

Українських товарів дедалі менше: польські виробники заполонюють ринок

Україна зіткнулася із рекордним збільшенням імпорту сирів, особливо з Польщі, у березні поточного року. Це стало помітним трендом порівняно з передвоєнним періодом, коли місцеве виробництво сиру було активнішим.

Причина такого явища полягає у нижчій ціні закордонного сиру порівняно з вітчизняним, що змушує українців дедалі частіше вибирати імпортні варіанти.

За даними Infagro, обсяг імпорту сиру в Україну сильно зріс, а європейські сорти сиру стають дедалі популярнішими серед споживачів. Це може призвести до змін на ринку сиру та перерозподілу часток між "гравцями" на ринку в цілому.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube