Для ухилістів все тільки починається: влада розробляє нові обмеження

В Україні вирішили посилити правила для тих, хто не хоче йти на фронт. Міністр юстиції Денис Малюска на телемарафоні розповів про плани влади.

Основний акцент робиться на стимулюванні чоловіків до служби в армії. Для цього передбачені покарання, які стосуються не лише фінансової сторони, а й повсякденного життя тих, хто ухиляється.

Тепер ухилятись від мобілізації буде непросто.

Серед таких заходів – обмеження у праві керування транспортними засобами. Це означає, що ухилісти можуть втратити можливість керувати автомобілем або іншим транспортом.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Згідно з останнім аналізом Інституту вивчення війни (ISW), є значні шанси, що до червня 2024 року Україна матиме найкращі позиції для протистояння можливому російському наступу.

У звіті вказується, що Росія може переглянути свої стратегічні плани щодо великого наступу, що планується на літо, але не виключено, що вона продовжить діяти за вже розробленим планом.

Експерти ISW зазначають, що військова допомога від США, що зросла, значно зміцнила позиції українських сил, що дає їм реальні можливості для ефективного стримування російських наступальних операцій. Це стосується не лише забезпечення озброєннями, а й передачі критично важливих технологій та навчання.

Обстріл на вулиці / фото
Обстріл на вулиці / фото

Частина комунальних платежів повернеться вам на рахунок: як отримати гроші

Наразі кожен українець, який є клієнтом банку, має можливість отримати повернення коштів за оплату комунальних послуг у розмірі 3%.

Про це повідомили у ПриватБанку.

Скористатися послугою можна з 18 квітня до 18 липня 2024 року. Вона буде доступна для всіх клієнтів віком від 18 років, які мають гривневу картку "Універсальна"/"Універсальна Gold" або преміальну картку ПриватБанку.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Ситуація з електроенергією в Україні стає все більш напруженою. Олександр Харченко, директор українського центру дослідження енергетики, попереджає про можливі відключення світла на 4–6 годин на добу, як улітку, так і взимку.

Причиною цього стало серйозне пошкодження об'єктів енергетики в країні.

Україна втратила значну частину своєї генерації – близько 7 ГВт, а багато підстанцій та електромереж перебувають у поганому стані.

"Тому я в цьому питанні не оптиміст. Україна навряд чи пройде піки споживання у липні-серпні та взимку без обмежень", - каже Олександр.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

Світлий тиждень після Великодня: що обов'язково потрібно робити всім православним 7 днів

Перший тиждень після Великодня називається Світлий тиждень або Світлий тиждень.

У цей час прийнято відпочивати, ходити в гості, радіти життю, знаходити привід для веселощів і вітати один одного, кажучи: "Христос Воскрес - Воістину Воскрес!"

Світлий понеділок
Починаючи з понеділка, можна ходити в гості. Першим до родичів у хату заходить чоловік. На святковий стіл гість приносить паски, крашанки та символічні подарунки. Якщо у чоловіка є сім'я, його дружина і, якщо є дочка, залишаються в цей день вдома.

Великдень, скріншот: YouTube
Великдень, скріншот: YouTube