Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Тарас Грень, головний комендант Львова, вніс зміни до роботи блокпостів по всій Україні. Тепер, окрім поліції, на них чергуватимуть і представники ТЦК.

Згідно з нововведеннями, представники Національної поліції та ТЦК працюватимуть у парі на всіх блокпостах. Таке чергування поширюватиметься не лише на Львівщину, як це було раніше, а на всі регіони України.

На Львівщині вже сім внутрішніх блокпостів, де поліцейські ведуть боротьбу з можливими диверсіями. Але прикордонні КПП, яких також сім у цьому регіоні, зміни не торкнуться.

Візит до ТЦК, фото: Facebook
Візит до ТЦК, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Українців можуть звільнити через родичів: що треба знати

Верховна Рада України ухвалила законопроект №7731, який передбачає нові правила для роботодавців та працівників на стратегічно важливих підприємствах та об'єктах критичної інфраструктури.

Головна мета цього закону – забезпечити безпеку важливих для держави установ, захистити їх від можливого зовнішнього впливу та забезпечити надійність їхньої діяльності.

Відповідно до законопроекту особи, які працюють на таких підприємствах та об'єктах, мають спеціальні зобов'язання щодо дотримання конфіденційності та відповідальності.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Похмілля врятувало? Українець не з'явився до ТЦК через те, що "насинячився", але у в'язницю його не посадили

На Хмельниччині розглядалася справа чоловіка, який ухилився від мобілізації. Причиною цього стало його похмілля, через яке він не зміг вчасно прибути до ТЦК та СП.

Відповідно до матеріалів справи, військовозобов'язаний визнав свою провину у скоєнні кримінального злочину, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України. Під час розгляду справи він пояснив, що напередодні явки до ТЦК він вживав алкоголь, через що наступного дня почував себе погано. Саме тому він не з'явився на виклик і не повідомив про причину своєї відсутності представників військкомату.

З боку представника ТЦК у суді було зазначено, що влітку 2023 року відбувалася роздача повісток. Обвинувачений також отримав повістку, про що свідчить його особистий підпис. Йому було роз'яснено про можливе покарання у разі неявки до ТЦК.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували гарною звісткою

Переселенці зі сходу України, згідно з встановленим порядком, можуть продовжувати отримувати допомогу на житло.

Цей процес ідентифіковано як "першу хвилю" внутрішнього переміщення населення. Однак для того, щоб категорії осіб, включені до цієї програми, продовжували отримувати допомогу, потрібно відповідати певним критеріям.

Про це розповів Юридичний радник для ВПО.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Українцям за кордоном дадуть від 25 до 40 тисяч гривень: які умови допомоги

Організація "СОС Дитячі Містечка" надає фінансову підтримку українським сім'ям, які виховують дітей та були змушені виїхати за кордон через війну.

Виплати спрямовані на допомогу прийомним сім'ям, дитячим будинкам сімейного типу та сім'ям опікунів, куди було влаштовано двох і більше дітей віком до 18 років, які на момент звернення перебувають за кордоном.

25,000 гривень виплачується фізичним особам, законним представникам дітей, які перебувають у Польщі, Болгарії, Угорщині, Молдові, Румунії, Словаччині, Чехії.

Батьки з дітьми / фото: Знай.ua
Батьки з дітьми / фото: Знай.ua