Західне регіональне управління Держприкордонслужби поділилося свіжою історією про те, як польські правоохоронці повернули назад до України 31-річного ухилянта, мешканця Сумської області. Чоловік переплив річку Західний Буг на Волині та опинився на території Польщі. Втім, польські правоохоронці на відміну від своїх румунських колег, передали правопорушника українським прикордонникам

Українська поліція склала на нього адмінпротокол, а представник ТЦК вручив йому повістку. А за день до цього також поляки повернули 26-річного жителя Донецької області.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Західного регіонального управління Держприкордонслужби у мережі Facebook.

Публікація "Західне управління ДПСУ", скріншот: Facebook
Публікація "Західне управління ДПСУ", скріншот: Facebook

Працівники ДПСУ помітили шибайголову поблизу українсько-польського кордону в неділю вранці. Невідомий, побачивши прикордонників, почав тікати і кинувся вплав до польського берега. Охоронці кордону поінформували своїх колег із Польщі, які затримали горе-плавця.

Популярні новини зараз
Українцям готують новий комунальний платіж: за що доведеться доплачувати з 1 червня "Резерв+" не замінить: адвокат пояснив нюанси застосунку Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень
Показати ще

Як з'ясувалося згодом, затриманим виявився 31-річний уродженець Сумської області. Не маючи законних підстав для виїзду за кордон під час воєнного стану, чоловік вирішив потрапити туди нелегально.

Щоправда, надовго у Польщі він не затримався. Правоохоронці склали на громадянина адмінпротокол за ст.204-1 КУпАП, а представник ТЦК вручив йому повістку.

Фото: Західне управління ДПСУ
Фото: Західне управління ДПСУ

Протокол про адміністративне правопорушення та повістка чекали і на 26-річного уродженця Донеччини, який днем ​​раніше спробував у такий же спосіб незаконно дістатися до Польщі.

Нагадаємо, нові правила для чоловіків у Чехії: що потрібно знати біженцям та ухилянтам.

Раніше повідомлялося, що юристи пояснили все, що щодо ухилянтів: що потрібно знати.

Також, відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий.