Замість укріплень – гроші на метро: КМДА оголошує рекордний тендер на мільярди

У Київській міській державній адміністрації повідомили про оголошення тендеру на продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену у напрямку житлового масиву Виноградар. Підряднику, який переможе у тендері, заплатять близько 14 мільйонів гривень.

Попереднього переможця тендеру, АТ "Київметробуд", було звільнено від своїх обов'язків у грудні 2023 року через невиконання термінів робіт, і наразі у суді розглядається питання про стягнення частини попередньої оплати, використання якої не підтверджено актами виконаних робіт.

Київський метрополітен. Фото: 5 канал
Київський метрополітен. Фото: 5 канал

Оскаржте після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Якщо ви не оновили свої дані на вимогу ТЦК, то ТЦК може внести вас до бази людей, що ухиляються від мобілізації. Якщо поліція перевірить ваші документи та побачить чоловіка в цій базі, вони можуть примусово доставити його до ТЦК.

Насправді у ТЦК не так багато співробітників, щоб ще займатися формуванням судових позовів проти кожної людини, яка не оновила дані. Закон справді передбачає можливість звернення до суду, але на практиці це не так часто використовується.

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми // кадр з відео

Або воюєш, або працюєш на державу: скільки доведеться заплатити за відстрочку від мобілізації

У парламенті точаться дискусії на тему економічного бронювання. Йдеться про два можливі шляхи надання відстрочки військовозобов'язаним. Одним із варіантів є запровадження відрахувань із заробітної плати, а інший – застосування системи квот.

"Розглядаються дві моделі економічного бронювання. Вони в дискусії. З одного боку, ми розуміємо, що не можемо жодного долара з міжнародної допомоги витратити на військові зарплати. Будь-які зарплати військовим, а ми хочемо їх піднімати, хочемо більше за військових, - це наші. гроші у вигляді мит та податків." , – зазначив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, – "З іншого боку, щоб ці гроші з'являлися, економіка має працювати. Але тут питання справедливості. Багато опонентів кажуть, що багаті не служать, а бідні йдуть до армії".

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

"Холостяк" повертається: Григорій Решетник показав нового героя

Відомий український телеведучий Григорій Решетник анонсував новий сезон романтичного реаліті-шоу "Холостяк". Незмінний ведучий проекту показав чоловіка, який стане новим головним героєм і вибиратиме свою кохану протягом кількох місяців.

Фотографії з новим героєм "Холостяка" Григорій Решетник оприлюднив на своїй сторінці у Instagram.

Український актор та режисер натякнув на прем'єру нового сезону романтичного шоу країни "Холостяк". Він показав, за чиє серце цього року боротимуться жінки з усієї країни, і поцікавився у передплатників, чи очікують вони на вихід нового сезону проекту.

Телеведучий Григорій Решетнік
Телеведучий Григорій Решетнік

Чи можливий повний блекаут в Україні: гендиректор YASNO зробив важливу заяву

Сергій Коваленко з YASNO висловив свої думки щодо можливості повного відключення енергопостачання в Україні та поточної ситуації з енергетичними системами.

Він сказав, що хоча теоретично повний блекаут можливий, це малоймовірно через кілька факторів, включаючи обмежені можливості для таких атак.

"Мені здається, що повний блікаут в Україні теоретично можливий. Чому можливо? Тому що якщо в кожну підстанцію, у кожен генераційний об'єкт запустити 100 ракет і вони все потраплять, то, звісно, ​​це можливо. Але це теоретично. На мій погляд, реалістично - Повний блекають в Україні досягти майже неможливо", - заявив Сергій.

Блекаут в столиці. Фото: Youtube
Блекаут в столиці. Фото: Youtube