З самого дитинства ми чуємо від старших прохання не ходити мокрою підлогою. Звичайно, на мокру підлогу зазвичай швидше прилипає бруд і пил, і виходить, що всі зусилля додані до збирання йдуть марно, адже треба буде знову протирати підлогу.

Таке застереження пов'язане не тільки з чистотою, але і з вашою безпекою. На мокрій підлозі підвищуються шанси травмуватися, тому не дарма в супермаркетах та торгових центрах ставлять таблички "Обережно, мокра підлога".

Однак, як з'ясував портал Знай.ua, прибирання має більш важливе значення та асоціюється з очищенням будинку не лише від бруду.

З мокрою підлогою пов'язано багато забобонів.

Миття підлог, фото domopravitelnitsa
Миття підлог, фото domopravitelnitsa

Популярні новини зараз
21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами ТЦК отримали офіційний дозвіл запихувати чоловіків в автобуси – є певні умови Українцям готують нове подорожчання: ще одна комунальна послуга зросте на 30% У червні на плечі українців ляже ще один платіж: кому і за що доведеться доплачувати
Показати ще

Одна з прикмет каже, що ходіння мокрою підлогою приваблює в будинок біди та невдачі. Зіткнуться з ними не лише ті, хто ступає по вимитому покриттю, а й усі члени сім'ї.

Вважається, що за порушенням повір'я настають сварки та проблеми з грошима.

Говорять, що сліди на вологій підлозі якимось чином притягують злі сили. З цим повір'ям пов'язані забобони, що вимита сіллю підлога відлякує погань і оберігає будинок від недоброзичливців.

Прибирання. Фото: скрін youtube
Прибирання. Фото: скрін youtube

Ще одна прикмета попереджає, що не можна залишати вологу підлогу перед від'їздом. Потрібно дочекатися, поки вона висохне, інакше поїздка завершиться невдало.

Нагадаємо, що негайно зніміть одяг зі стільця та дверей: чому заборонено це робити.

Раніше ми повідомляли, що у вас немає грошей через те, що ви неправильно підмітаєте: у які дні це можна робити.

Також стало відомо про 4 предмети, які обов'язково мають бути у вашому гаманці з грошима: без них мільйонером не стати.