У Києві правоохоронні органи викрили шахрайку, яка виманила чималі кошти у свого знайомого, вигадуючи історії про нібито смертельні хвороби та необхідність дорогого лікування.

27-річна киянка розповідала "казки" про раптово виявлену онкологію, критичний стан здоров'я та необхідність терміново оплачувати ліки та інтенсивну терапію.

Чоловік, до якого звернулася аферистка, спочатку щиро співчував і надсилав їй гроші протягом тривалого часу. Загалом він перерахував шахраї близько 260 тисяч гривень.

Однак згодом у нього виникли підозри, що знайома просто дурить його для наживи.

Популярні новини зараз
Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Розслідування встановило, що жінка вигадала всю історію про онкологічне захворювання. Виручені гроші вона витрачала на власні потреби. На цьому аферистка не зупинилася. Коли запас вигаданих нещасть вичерпався, вона почала надсилати повідомлення нібито від імені своєї матері, стверджуючи, що її дочка впала в кому і потрібні додаткові кошти.

Жінка, яка кладе гроші в гаманець
Жінка, яка кладе гроші в гаманець

Згодом вона "вийшла з коми" і почала просити гроші на лікування за кордоном. А потім знову звернулася до довірливого знайомого, цього разу розповідаючи казки про необхідність терміново сплатити операцію та похорон померлого батька.

Наразі відкрито кримінальне провадження, а аферистці повідомлено про підозру в шахрайстві, за що їй загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, передаєте свідчення лічильників через чат-боти? Українців попередили про небезпеку – шахраї вже й там

Як повідомляв "Знай.uа", "Ощадбанк" попередив власників карток про нову загрозу: можете втратити всі гроші

Знай.ua писав, головні погані звички, які викачують з вас гроші і не дають стати багатими