Якщо людина має захворювання, яке ускладнює її життя, вона може подати на оформлення інвалідності. Це може стати можливим, якщо їй важко працювати або якщо вона потребуєте постійного догляду.

Оформлення інвалідності починається з візиту до сімейного лікаря або місцевої лікарні. Вони проведуть діагностику і, якщо встановлять стійкі порушення функцій організму, видадуть направлення на медико-соціальну експертизу.

Оформлення інвалідності, скріншот: YouTube
Оформлення інвалідності, скріншот: YouTube

Медико-соціальна експертна комісія оцінить стан здоров'я та обмеження, з якими людина стикається. Вам потрібно буде пред'явити різні документи, які підтверджують Ваш діагноз, такі як виписки з лікарні, результати обстежень тощо.

Залежно від ступеня обмежень Вашої життєдіяльності, вас можуть призначити на одну з трьох груп інвалідності: першу, другу або третю. Це залежить від того, наскільки сильно Ваші функції обмежені і чи потрібуєте Ви постійної допомоги.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Оформлення інвалідності, скріншот: YouTube
Оформлення інвалідності, скріншот: YouTube

Якщо людина має серйозні проблеми зі здоров'ям, які ускладнюють їй життя, вона можете отримати статус інваліда і відповідні пільги.

Також наш портал інформував, пільги для дружин військовослужбовців: що потрібно знати

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Вам буде цікаво дізнатися залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників