Обдурила батьків і пішла на війну: 27-річна українка вже 10 років бореться з окупантами

Історія Любові Коноваленка – це розповідь про справжню силу та рішучість, яка залишила слід у серцях багатьох українців. Лише у 17 років вона вирішила кинути навчання, залишити своє звичне життя і вирушити на фронт, щоб захищати свою країну.

Любов обдурила батьків, сказавши, що йде в гості до подружки, а насправді вирушила до "Правого сектору". Невдовзі вона потрапила під мінометний обстріл у Пісках.

Дівчина виявилася віч-на-віч з жорстокою реальністю війни, але це не зламало її духу, навпаки – вона знайшла там кохання, вийшла заміж і стала матір'ю.

Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube
Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Підняття цін на світло: до якого рішення готують українців

Протягом тижня до кінця травня уряд ухвалить остаточне рішення щодо нових тарифів на електроенергію для побутових споживачів, про що повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

На засіданні "години питань до уряду" у Верховній Раді у п'ятницю міністр зазначив, що це питання зараз активно розглядається і остаточні розрахунки здійснюються.

Галущенко пояснив, що, ймовірно, встановлять різні ціни.

Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію. Фото: скрін youtube

Пенсійна реформа в Україні: що зміниться у 2025 році

З початку 2024 р. в Україні виникли значні зміни у вимогах щодо отримання пенсії. Тепер, щоб мати можливість вийти на пенсію у віці 60 років, необхідно мати мінімум 32 роки страхового стажу.

Це означає, що протягом свого життя людина мала працювати на різних роботах і офіційно зареєструватися, а також сплачувати єдиний соціальний внесок. Однак для багатьох це є проблемою, оскільки багато хто працює неофіційно, не реєструючись офіційно і не сплачуючи внески.

У 2028 році ситуація стане ще складнішою, оскільки вимога до страхового стажу зросте до 35 років для отримання пенсії у 60 років. Це ще більше ускладнить можливість пенсії для багатьох людей.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Безкоштовне навчання, пільги та до 1180 гривень на місяць: дітям та студентам надається допомога

В Україні близько мільйона захисників та захисниць мають статус учасників бойових дій (УБД). Законодавство виділяє їм безліч пільг, включаючи право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті та безкоштовне медичне обслуговування. Сьогодні ми розповімо про освітні пільги.

Пільги та знижки на навчання надаються як учасникам бойових дій, так і їхнім дітям. Вони поширюються на денну форму навчання у державних установах професійної (професійно-технічної), професійної вищої та вищої освіти.

Українці з дітьми / фото: відкриті джерела
Українці з дітьми / фото: відкриті джерела

Аліна Паш зізналася, як над нею мало не поглумилися в поїзді: "Страшно подумати зараз"

Українська співачка, реперша, фіналістка шостого сезону шоу "X-Фактор", яку не допустили до участі у Євробаченні через поїздку до вже окупованого Криму Аліна Паш любить ділитися своїм життям зі своїми передплатниками.

У суспільстві стало актуальним обговорення ідеї створення окремих купе для жінок у поїздах "Укрзалізниці", яке розпочалося з повідомлення користувачки Twitter, яка емоційно висловилася про перебування в одному купе із трьома чоловіками. Думки українців із цього питання розділилися. Співачка Аліна Паш не могла обійти цю тему через прикрий досвід у студентські роки.

Аліна зазнала домагань у віці 19 років, коли їхала додому в купе поїзда з Києва до Закарпаття.

Аліна Паш, фото із соцмереж співачки
Аліна Паш, фото із соцмереж співачки