Представники Державної міграційної служби України (ДМС) надали детальні роз’яснення щодо оформлення паспортних документів у воєнний час. Вони нагадали, що в умовах воєнного стану всі громадяни України, незалежно від віку та статі, повинні мати при собі документи, що ідентифікують особу.

Це важливо для забезпечення безпеки та правопорядку в країні. Для посвідчення особи можна використовувати два види документів. Паспорт громадянина України (ID-картка або паспорт у вигляді книжечки) та закордонний паспорт громадянина України.

Закордонний паспорт, скріншот відео
Закордонний паспорт, скріншот відео

Оформити закордонний паспорт можна у кілька способів. Потрібно звернутися до одного з наступних місць:

  1. Територіальний орган або підрозділ ДМС України.
  2. Центр обслуговування "Паспортний сервіс" ДП "Документ".
  3. Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Закордонний паспорт, 24 канал
Закордонний паспорт, 24 канал

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Процедура оформлення закордонного паспорта передбачає подачу відповідних документів, заповнення заяви та сплату державного мита.

ДМС України та інші уповноважені установи працюють над тим, щоб процес оформлення документів був максимально зручним і доступним для всіх громадян, навіть в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, як забезпечити себе фінансово при звільненні

Раніше ми писали про те, що прострочений техогляд автомобіля: які штрафи загрожують водіям

Вам буде цікаво дізнатися втратили чи пошкодили: як відновити посвідчення УБД