Октанове число бензину є важливим показником, який визначає, наскільки добре паливо може протистояти неправильному, вибухоподібному згоранню у двигуні.

Для багатьох автомобілів різниця між видами бензину, такими як А-92, А-95, А-98, не є критичною, але є моделі, які потребують конкретного типу бензину.

Каністра бензину / фото: depositphotos
Каністра бензину / фото: depositphotos

Якщо ваш автомобіль розрахований на бензин з октановим числом, наприклад, не менше 92, а ви використовували бензин з меншим числом, то це може призвести до зношення деталей двигуна і навіть до серйозних проблем, таких як перегрів.

З іншого боку, якщо ви використовуєте бензин з вищим октановим числом, ніж потрібно, то це може призвести до менш ефективної роботи двигуна, але не стане катастрофічним для його здоров'я.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Людина заправляє авто
Людина заправляє авто

Якщо ваш автомобіль чутливий до виду бензину, то вам вже буде відомо з попереднього досвіду. У такому разі, маючи проблеми з доступністю потрібного бензину, варто мати з собою каністру із паливом відповідного типу.

Це дозволить вам заправитися, коли потрібного палива немає на АЗС, а також підкоригувати октанове число в бензобаку, якщо ви випадково заправилися бензином іншого виду.

Нагадаємо, водіїв за "подяку" штрафують на 5 тис грн: де запровадили жорстке покарання

Раніше ми писали про те, що в Україні власники авто з ГБО під загрозою втрати прав: чому не вийде "зекономити"

Вам буде цікаво дізнатися колеса блищатимуть: секретний лайфгак для водіїв - мийте тільки так