Відключення світла в Україні може тривати більше ніж одну добу, і це може призвести до псування багатьох продуктів у холодильнику. Хоча існують способи зробити тимчасовий холодильник, не кожному захочеться з цим морочитися.

Але є кілька перевірених методів, які допоможуть зберегти холод у Вашому холодильнику та продовжити свіжість продуктів. Якщо Ви знаєте, що відключення світла неминуче, заздалегідь подбайте про запаси льоду.

Лід

Вода у пляшці. Фото: скрін youtube
Вода у пляшці. Фото: скрін youtube

Наповніть пластикові пляшки або поліетиленові пакети водою та заморозьте їх у морозилці. Під час відключення електроенергії ці заморожені пляшки або пакети можна покласти на полиці холодильника. Вони діятимуть як охолоджувальні елементи, що допоможуть підтримувати низьку температуру.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Не відкривати дверцята

Чоловік, який їсть біля холодильника
Чоловік, який їсть біля холодильника

Важливо мінімізувати відкриття дверей холодильника та морозильної камери. Кожне відкриття дверей призводить до втрати холоду, що значно скорочує час, протягом якого холодильник може підтримувати потрібну температуру.

Правильне розподілення продуктів

Оптимальний розподіл продуктів у холодильнику та морозилці може подвоїти час збереження холоду. Наприклад, м'ясо та рибу варто зберігати у найхолодніших зонах, ближче до джерел холоду.

Легкопсувні продукти повинні бути розміщені так, щоб їх було зручно дістати без необхідності довго тримати дверцята відчиненими.

Використання балкона

Балкон у "хрущовці", скріншот: YouTube
Балкон у "хрущовці", скріншот: YouTube

У зимовий період можна скористатися природним холодом. Якщо у вас є балкон і на вулиці мороз, можна тимчасово зберігати продукти там. Важливо стежити за тим, щоб температура на балконі не перевищувала 5-7 градусів, оскільки це може призвести до псування продуктів.

Замороження молочних продуктів

Молочні продукти, такі як молоко, сир, йогурт та сметана, також можна заморозити. Це дозволить їм залишатися свіжими довше. Після заморожування їх можна розморожувати поступово в холодильнику по мірі необхідності.

Нагадаємо, тєлєк - 5 годин на день, чайник - година на тиждень: ліміти для українців, щоб залишився старий тариф на світло

Раніше ми писали про те, що сонце їм не так уже й потрібне: які овочі з вашого городу дадуть кращий урожай у тіні

Вам буде цікаво дізнатися "Господарі бенкетують у палацах": у ДТЕК відповіли, чому багатих сусідів не торкаються відключення світла