ВЛК за новими правилами: що змінилося для військовозобов'язаних українців із червня

З червня 2024 року в Україні набувають чинності нові правила проходження військово-лікарської комісії. Ці зміни спрямовані на модернізацію та оптимізацію процесу оцінки стану здоров'я військовослужбовців. Розповідаємо про основні нововведення та їх вплив на процес мобілізації.

Згідно з наказом Міноборони №402, затвердженим 27 квітня 2024 року та набравши чинності 4 травня 2024 року, було оновлено категорії придатності до військової служби.

Військвозобов'язані. Фото: Youtube
Військвозобов'язані. Фото: Youtube

Військовослужбовці можуть легально виїхати з України: названо умови

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

В умовах воєнного стану українські військовослужбовці можуть їхати за кордон. Це можливо за певних умов та за наявності необхідних документів. Розповідаємо про те, хто може виїхати та як це зробити.

Українське законодавство передбачає можливість виїзду за кордон для військовослужбовців навіть під час дії воєнного стану. Зокрема, військові можуть виїжджати за кордон на лікування, у відрядження чи під час відпустки. Остання залежить від згоди командира частини.

Військовослужбовець повинен подати рапорт командиру підрозділу пізніше 15 днів до відпустки. У рапорті необхідно докладно описати мету відпустки.

Військовослужбовці ТЦК. Фото: скрін youtube
Військовослужбовці ТЦК. Фото: скрін youtube

Нерухомість, земельний податок, ПДВ: кому передбачено величезні пільги

В Україні учасники бойових дій мають особливі пільги в оподаткуванні. Ці пільги надаються для підтримки та визнання внесків людей, які ризикували своїм життям на службі для захисту країни.

Учасники бойових дій в Україні мають спеціальні пільги щодо оподаткування. Це означає, що у них є деякі винятки та зменшення у сплаті податків.

фортифікації ЗСУ на лінії фронту
фортифікації ЗСУ на лінії фронту

Волонтери, діти, пенсіонери – обмеження НБУ торкнуться всіх

Національний банк планує обмежити переказ грошей з однієї карти на іншу між людьми. Це тому, що зловмисники знаходять способи використати ці переклади для шахрайства, втрат та шкоди для держави.

Обмеженням планують обмежити кількість та суму таких переказів, наприклад до 100 тисяч гривень та 30 операцій на місяць. Ця зміна торкнеться переважно тих, хто використовує картки для переказу грошей, але Нацбанк стверджує, що більшість людей цього не відчують.

Багато батьків використовують картки для переказу грошей своїм дітям, замість давати готівкою. Це допомагає краще контролювати, як їхні діти витрачають гроші. Однак, якщо в сім'ї є двоє або більше дітей, важко буде врахувати ліміт у 30 переказів на місяць.

Жінка розмовляє по телефону та тримає карту в руках
Жінка розмовляє по телефону та тримає карту в руках