Українцям радять переїжджати: у багатоповерхівках узимку вижити буде складно

Експерт попередив, що взимку в Україні очікуються серйозні проблеми з електроенергією через російські обстріли енергетичних об'єктів. Потрібно знати, до чого готуватися і що можна зробити.

Про це розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у ефірі "Ранок.LIVE".

За його словами, повне відновлення енергосистеми країни займе щонайменше 1-2 роки. Тому взимку українцям, ймовірно, доведеться стикатися із тривалими відключеннями світла. Особливо складно житиме в багатоквартирних будинках, де люди користуються електроопаленням та електроплитами.

Людина сидить без світла в квартирі
Людина сидить без світла в квартирі

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Для дідусів 60+ готують мобілізацію

Варто одразу нагадати нашим шановним читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Український парламент найближчим часом, влітку 2024 року, розгляне варіант служби у Збройних силах України для чоловіків віком від 60 років.

Давайте разом дізнаємося, що ж із цього приводу готують народні депутати. Достеменно ясно, що Верховна Рада може розглянути варіант залучення на службу у Збройних силах України пенсіонерів віком від 60 років.

Про це заявила член парламентського комітету з транспорту та інфраструктури Оксана Савчук.

Українські захисники, скріншот: YouTube
Українські захисники, скріншот: YouTube

Для Києва відключення світла продовжуватиметься вдвічі довше: ніж причина "несправедливості"

Як відомо, в Україні діють погодинні відключення світла. Для мешканців столиці вони діють дещо довше, ніж передбачалося. Уряд готується до впровадження нових заходів для виправлення ситуації.

Тривалість відключень безпосередньо залежить від того, скільки об'єктів критичної інфраструктури розміщено у місті, пояснив експерт в енергетичному секторі Володимир Омельченко в ефірі одного з українських телеканалів.

У Києві таких будівель дуже багато. Омельченко уточнив, що така кількість відключень пояснюється ремонтом двох атомних блоків. Станом на тепер це занадто велика втрата.

Українці без світла, фото: Facebook
Українці без світла, фото: Facebook

Жінок хочуть влаштувати у ТЦК: більше чоловіків зможе воювати

Глава Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук виступила із пропозицією активно залучати жінок до роботи у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Цей крок спрямований на звільнення чоловіків для служби у бойових частинах, що значно підвищить обороноздатність країни.

За словами Верещук, оновлення даних через додаток "Резерв+" показало, що 180 тисяч військовозобов'язаних жінок вже зробили свій внесок у підтримку обороноздатності країни.

Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube
Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube

Падіння гривні: економіст розповів, яких "сюрпризів" очікувати від долара

В Україні спостерігається рекордне падіння національної валюти. Що буде з гривнею далі, розповів економіст Олег Пєндзін в інтерв'ю "Громадському радіо".

За словами економіста, нинішнє падіння курсу гривні – контрольоване. Нацбанк сам визначає "правила гри" і те, що зараз відбувається на валютному ринку, – запланована позиція.

"Національний банк один у багатьох іпостасях. Те, що зараз відбувається з курсом, це його запланована позиція. У нас обмежений ринок валюти. Це перше. Друге - Нацбанк повністю визначає стратегію валютної позиції", - каже експерт.

Курс валют, фото Economics.segodnya
Курс валют, фото Economics.segodnya