У Бельгії зараз відбуваються вибори до федерального парламенту, проте несподіваними учасниками виборчого процесу стали звичайні равлики. Ці скромні створіння влаштували справжній переполох та буквально з'їли безліч запрошень на виборчі дільниці.

Через вологу та сиру погоду в сільській місцевості равликів розвелося особливо багато. Вони почали активно проникати в поштові скриньки, де виявили собі ласощі – папір.

Поштова скринька, газета / фото: Pixabay
Поштова скринька, газета / фото: Pixabay

Целюлоза, з якої виготовляються запрошення, припала равликам до душі, і багато виборців отримали свої повістки в неабияк пошарпаному стані або взагалі не могли їх прочитати.

Журналісти бельгійського видання DH Les Sports+ з'ясували, що проблема набула значних масштабів. У ратушах, куди зверталися виборці за роз'ясненнями, співробітники зустрічали їх з усмішками, що розуміють, оскільки випадки пошкоджених равликами запрошень стали досить частими.

Популярні новини зараз
F-16 для України можуть обернутися кошмаром для наших пілотів: як їм потрібно буде літати Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки
Показати ще

Фото зіпсованих документів навіть з'явилися у мережі.

Равлики з'їли запрошення на вибори / фото: dhnet
Равлики з'їли запрошення на вибори / фото: dhnet

У Бельгії неучасть у виборах карається штрафами: 80 євро за першу перепустку і до двох тисяч євро за багаторазові перепустки виборів будь-якого рівня. Тому постраждалі виборці змушені отримувати дублікати запрошень, щоб уникнути покарання та виконати свій громадянський обов'язок.

Нагадаємо, що єноти поневолюють столицю Японії: звідки вони з'явилися і чому винне аніме

Раніше ми писали про те, що 30 хвилин на день вистачить: відео з кошенятами та цуценятами вважаються ефективним засобом від стресу

Крім того, Знай.ua повідомляв, жінка дізналася про зраду через похід до ветеринара: собачка сама "розкрила" правду