У парламенті запропонували новий закон, який по суті ставить тварин під захист від жорстокості. Тепер, якщо якісь операції, наприклад купірування хвоста, не пов'язані з медичними цілями, вони будуть заборонені.

Це означає, що тварини не будуть зазнавати зайвого болю та страждань без вагомої причини.

Про це повідомляє UAnimals.

Собака, Ілюстративне фото
Собака, Ілюстративне фото

Крім того, закон пропонує скасувати використання тварин у рекламі, розважальних заходах та виставках, якщо для них не забезпечені нормальні умови проживання та догляду. Не можна більше експлуатувати тварин заради нашого задоволення без піклування про них.

Популярні новини зараз
За шкалою від 1 до 12 – все катастрофічно погано: українців закликали роками терпіти відключення На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила
Показати ще

Цей закон також запроваджує нові правила відповідальності, наприклад, за залишення тварин без нагляду або за неправильне поводження з ними. Це важливо, щоб люди розуміли, що тварини також мають свої права і що їх не можна просто так кидати напризволяще.

І щоб усе це стало зрозумілим та доступним для всіх, передбачено спеціальні освітні програми. Це допоможе людям краще розуміти, як правильно ставитись до тварин і як захищати їх від жорстокості.

Українці в коментарях поділилися обуренням щодо інших дій та процедур, які хотіли б заборонити:

Коментар до публікації UAnimals / фото: скриншот Instagram
Коментар до публікації UAnimals / фото: скриншот Instagram

Коментар до публікації UAnimals / фото: скриншот Instagram
Коментар до публікації UAnimals / фото: скриншот Instagram

Крім того, Знай.ua повідомляв, у США жираф витягнув дворічну дитину з машини, коли та спробувала її погодувати

Шерсть більше не проблема: як швидко прибрати квартиру від "волосся" кішок і собак

Раніше ми писали про те, що 30 хвилин на день вистачить: відео з котятами і цуценятами вважаються ефективним засобом від стресу