Чи доведеться платити більше? Ось що потрібно зробити українцям відразу після перевірки лічильників

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що важливо знати відповіді на запитання, кому в Україні загрожує переплата за комунальні послуги після перевірки лічильників і як цього уникнути.

Періодична перевірка квартирних лічильників є обов'язковою умовою продовження обліку їх показників. Однак, щоб показники продовжили приймати, важливо не забувати передати постачальнику послуг документи, що підтверджують перевірку лічильника фахівцем.

Про це стало відомо завдяки інформації від спеціалістів підприємства "Київтеплоенерго".

Гроші та платіжна квитанція
Гроші та платіжна квитанція

Популярні новини зараз
ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Наказ – гасити: в Україні відключають житлові будинки від критичної інфраструктури
Показати ще

Про дешевий одяг можете забути: "секондам" прикрутять податкові гайки

Нещодавно народний депутат України Данило Гетьманцев звинуватив магазини одягу (секонд-хенди) у несплаті податків і натякнув на можливе підвищення ставок. Поки самі магазини не встигли відреагувати на ці заяви, проте журналісти вже поспілкувалися з власниками Баула та Humana.

Данило Гетьманцев заявив про проблеми зі сплатою податків магазинами, які торгують вживаним одягом. Це може означати, що податки для таких магазинів можуть зрости, що спричинить зростання цін на дешевий одяг.

Бійка під секонд-хендом / фото: скріншот Telegram
Бійка під секонд-хендом / фото: скріншот Telegram

Нові тарифи на переказ коштів та оплату штрафів: "Ощадбанк" попередив про зміни

"Ощадбанк" анонсував важливі зміни у тарифікації деяких своїх послуг. Що зміниться для клієнтів, йдеться на офіційному сайті фінустанови.

Державний "Ощадбанк" повідомив клієнтів про чергові тарифні перестановки. На цей раз на грошові перекази через онлайн-банкінг.

Фахівці банку пояснюють, що зміни стосуватимуться лише бюджетних платежів, а також оплати штрафів із обов'язковим запровадженням персональних даних клієнта.

Ощадбанк Фото: скрін youtube
Ощадбанк Фото: скрін youtube

У червні доведеться платити по-іншому: нові ціни на олію та вершкове масло в Україні

В Україні змінилися ціни на олію та олію. Скільки вони коштують у червні, як змінилася ціна порівняно з минулим місяцем та скільки українцям потрібно віддати за них у супермаркетах.

Дані було оприлюднено на офіційному сайті Мінфіну.

Для багатьох українських сімей рослинні олії та вершкове масло відіграють важливу роль у повсякденному житті та харчуванні. Ці продукти потрібні для приготування їжі, випічки та домашніх заготовок.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше

Частина українських пенсіонерів може розраховувати на підвищені надбавки до виплат майже 300 гривень. Про це сказано на сайті Пенсійного фонду України.

Українське законодавство передбачає нарахування деяким категоріям пенсіонерів надбавок до виплат. Зокрема, грошовий бонус надається громадянам, які мають статус Почесного донора України.

Розмір надбавки пенсіонерам з таким статусом було збільшено у 2024 році – з 258,9 до 292 гривень на місяць. Суму виплати перераховують регулярно відповідно до встановленого в Україні прожиткового мінімуму.

Пенсіонери, старість / фото: Pixabay
Пенсіонери, старість / фото: Pixabay