Такого в Україні ще не було: долар "підскочив" до максимальної позначки

13 червня 2024 року Національний банк України підвищив курс долара до свого історичного максимуму. Варто знати, який курс долара зараз і що призвело до його зростання і які прогнози експертів.

Про це повідомили на сайті Нацбанку.

Офіційний курс долара на рівні 40,69 гривні за 1 долар. Це стало новим історичним максимумом української валюти.

Попередній рекорд було зафіксовано 31 травня, коли курс долара становив 40,50 гривень.

Популярні новини зараз
Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів
Показати ще

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Ситуація зі світлом кардинально зміниться: 5 атомних блоків "йдуть" на ремонт

В Україні планується вивести на ремонт п'ять енергоблоків АЕС. Експерти поділилися, як це вплине на відключення світла і чого слід очікувати населенню.

Про це розповів голова ради Української асоціації поновлюваної енергетики Станіслава Ігнатьєва в ефірі "Київ 24".

П'ять атомних енергоблоків зупиняться на ремонті, що може спричинити дефіцит електроенергії. Проте, за словами експертів, сонячна генерація та економія з боку населення допоможуть мінімізувати віялові відключення.

Україна без світла, скрін: YouTube
Україна без світла, скрін: YouTube

Майже на 60% більше: тарифи на вивіз сміття перевищили межу розумного

У Миколаєві значно зросли тарифи на послуги з управління побутовими відходами. Тепер вони збільшились на 56-58%.

На засіданні Виконавчого комітету Миколаївської міської ради 12 червня 2024 року було ухвалено проект рішення про встановлення нових тарифів, представлений начальником відділу цін та цінової політики Оленою Боличевською.

Згідно з новим рішенням, для КП "Миколаївкомунтранс" встановлено такі тарифи.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%

В Україні продовжують дорожчати житлово-комунальні послуги. Цього разу деяким споживачам анонсували підвищення ще одного тарифу – одразу на 90%.

Нові тарифи на холодну воду хочуть встановити на Одещині, у Вигодянській громаді. За час воєнного стану це вже не перше подорожчання. Про це йдеться у повідомленні місцевої влади.

Востаннє тарифи на водопостачання для побутових споживачів у громаді переглядали у травні 2023 року. На сьогоднішній день ціна перестала бути економічно обґрунтованою.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Двохзонний та тризонний лічильник: чи вигідно встановлювати після подорожчання електроенергії

Після подорожчання електроенергії споживачі шукають різні методи економії на платіжках. Один із варіантів - перейти на "зонні" тарифи. Наскільки вигідно встановлювати двозонний чи тризонний лічильник, йдеться у матеріалі "24 Канали".

Заміна старого електролічильника на двозонний чи тризонний може стати справжнім порятунком для гаманця. Однак у "зонних" тарифах є і свої підводні камені.

По-перше, у більшості випадків споживачеві доведеться самостійно купувати новий пристрій обліку, вартість якого починається від 3000 гривень. Додатково доведеться звернутися до оператора системи розподілу та замовити послугу встановлення лічильника, що також не безкоштовно.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube