Позбавлять прописки без вашого відома - хто ризикує стати "бездомним"

Відбулися зміни у законодавстві щодо зняття з реєстрації місця проживання. Наразі власники нерухомості отримали більше свободи для виписання небажаних мешканців без їхньої згоди.

Згідно з новими правилами, власники квартир та будинків тепер мають право знімати з реєстрації мешканців без їх відома та без судового рішення. Це значно спрощує процес для власників нерухомості, які раніше стикалися з бюрократичними труднощами при виписанні людей, які не є співвласниками житла.

Житловий будинок / фото: Pinterest
Житловий будинок / фото: Pinterest

Хвиля подорожчання зачепила стратегічно важливі крупи та макарони: як змінилися цінники

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

У супермаркетах фіксується зростання цін на стратегічно важливі продукти харчування, що їх купує кожен українець. Скільки коштуватиме гречка, рис і макарони, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

У великих торгових мережах дещо змінилася цінова динаміка. Після тривалого здешевлення почали підніматися ціни на гречану крупу. Також трохи подорожчав рис і макаронні вироби.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Виламати двері не проблема: українці у паніці від того, як по-новому можуть ловити ухилістів

Українці вже якийсь час обговорюють новий законопроект, що спричинив значний резонанс та дискусії. Йдеться створення військової поліції – нового правоохоронного органу, покликаного контролювати законність дій військовослужбовців.

Як часто буває з такими ініціативами, деякі положення законопроекту викликали стурбованість і потребують детального аналізу.

Особливу увагу привернув пункт 4 статті 5 законопроекту, який передбачає, що військова поліція забезпечуватиме порядок не лише серед військовослужбовців, а й військовозобов'язаних у громадських місцях, на вулицях та залізничних станціях.

мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми
мобілізація в Україні, ТЦК, воєнкоми

В Україні вводять нові графіки відключень світла - як визначатимуть черги

Генеральний директор Yasno Сергій Коваленко пояснив, як відбуватимуться відключення та які фактори впливають на їх тривалість та частоту.

Згідно з новими правилами, кожен регіон України має розділити кінцевих споживачів на шість груп або черг з приблизно однаковим рівнем споживання електроенергії. Це дозволяє "Укренерго" контролювати та регулювати навантаження, віддаючи команди на відключення однієї, двох чи трьох груп/черг залежно від поточної ситуації.

Такий підхід забезпечує більш рівномірний розподіл тривалості відключень по всій країні, зменшуючи ризик того, що в одних регіонах люди сидітимуть без електроенергії довше за інші.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Посуха загрожує врожаям усієї України: як це вплине на продуктові ціни

Прогнозована посуха у Чорноморському регіоні, який традиційно вважається житницею, може сильно вдарити по врожайності соняшнику та кукурудзи. У той же час зливи в США після рекордних температур загрожують посівам, скорочуючи світові запаси і підвищуючи ціни.

"Прогноз погоди для Чорноморського регіону – це великий червоний прапор", – каже Кріс Хайд, метеоролог із американської компанії Maxar. Посуха та нестача опадів у липні та серпні, швидше за все, завдадуть шкоди врожаям кукурудзи та соняшнику у цьому регіоні.

Рекордні температури в основних аграрних районах затримали посадку і завдали шкоди культурам, що розвиваються. Кліматичні зміни посилюють ці проблеми в Росії, Китаї, Індії та деяких частинах США, де зараз екстремально спекотно та сухо.

Жінка, яка прополює свій город
Жінка, яка прополює свій город