Про це йшлося під час робочого візиту заступниці Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олени Крамаренко до міст Кривий Ріг та Запоріжжя.

Зокрема, під час наради щодо виконання вимог законодавства про охорону атмосферного повітря промисловими підприємствами у м. Кривий Ріг представниками Міндовкілля, Держекоінспекції, Криворізької райдержадміністрації та ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» було узгоджено план реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

«Дефіцит електроенергії спричиняє аварійні відключення навіть промислових гігантів і це може негативно впливати на довкілля та населення. Ми зібралися тут, аби відкоригувати план локалізації й ліквідації техногенних аварій та їх наслідків, переглянути та внести зміни щодо організаційних заходів та порядку дій відповідальних осіб, персоналу об’єкта підвищеної небезпеки. Оперативне сповіщення, взаємодія між різними органами влади, злагоджена робота і швидке реагування – це першочергові заходи, які мають бути вжиті, коли стається надзвичайна ситуація», – зауважила Олена Крамаренко.

Нагадаємо, що 24 червня ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» поінформував Міндовкілля і ДЕІ щодо заходів, які були вжиті на коксохімічному виробництві для локалізації та ліквідації надзвичайної ситуації, у тому числі для мінімізації впливу на довкілля та здоров’я населення. Річ у тому, що 23 червня на коксохімічному заводі у м. Кривий Ріг стався неконтрольований викид в атмосферне повітря внаслідок займання на виробництві. Відповідно до інформації від ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»: за результатами аналізу показників автоматизованих постів спостереження з 07.00 до 07.20 ранку 23 червня було зафіксовано перевищення концентрацій по пилу та CO2 на автоматизованому пості спостереження № 2. О 8 ранку на коксохімічному виробництві займання було ліквідоване. Міндовкіллям ухвалено рішення щодо позапланової перевірки дотримання на коксохімічному виробництві ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» законодавства про охорону атмосферного повітря.

Популярні новини зараз
Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному
Показати ще

Також у межах робочої поїздки до міста Запоріжжя Олена Крамаренко провела нараду з представників Держекоінспекції та Запорізької ОВА. Темою обговорення стало знеструмлення ПАТ «Запоріжсталь» 23 червня близько 5 години ранку. Після чого працівники комбінату повідомили про вжиті заходи — підключення обладнання до альтернативного джерела живлення. 25 червня Міндовкілля та Держекоінспекція були проінформовані про цю подію.

За ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України в Запорізькій ОДА відбулось засідання щодо виконання вимог законодавства про охорону атмосферного повітря промисловими підприємствами регіону під головуванням заступниці Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олени Крамаренко та за участі Держекоінспекції, представників місцевої влади, бізнесу та Укренерго.

«Згідно з даними з моніторингових станцій якості повітря, перевищень забруднюючих речовин у повітрі, на момент відключення та протягом наступний кількох діб, у місті не було зафіксовано. Маємо разом напрацювати алгоритм дій з оперативного сповіщення відповідних органів влади та підготувати план локалізації й ліквідації аварій та їх наслідків у разі їх виникнення, щоб надалі не допускати подібних інцидентів. Ми повинні турбуватись про громаду, що живе навколо підприємства і про їхнє здоров’я та безпеку», – зазначила Олена Крамаренко, заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.