У Чернігові загострилися пристрасті під час наради начальника міської військової адміністрації Дмитра Брижинського та відповідальних за пасажирські перевезення чиновників міськради. Головною темою обговорення стали проблеми з транспортом та його фінансуванням.

Брижинський сказав: "Не треба давати можливість красти гроші! Все. Тому що я зараз розповім про піщану суміш за 28 млн, які місто витратило".

Його цікавило, куди поділися нові тролейбуси з автономним ходом, куплені ще півроку тому, і чому вони досі не перевозять пасажирів. У результаті всім учасникам наради довелося вирушити до тролейбусного управління.

У Чернігові загострилися пристрасті / фото: скриншот Youtube
У Чернігові загострилися пристрасті / фото: скриншот Youtube

Там виявилося, що за кошти платників податків було придбано чотири нові тролейбуси. Три стояли в парку, а четвертий ще перебував на заводі, де усували виявлені вади.

Популярні новини зараз
Жінок не випускатимуть за кордон? Кому з українок потрібно терміново прийти до ТЦК "Київстар" запроваджує перевірку абонентів: який документ вимагатимуть В Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій" Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

"Були з ним деякі проблеми. Це тролейбуси з автономним ходом. Інше налаштування електроніки. Наш завод такого ще не робив. Невірні свідчення заряду, неправильно налаштований автономний хід. Ми перевіряли, нам це не подобалося. Тому затяглося з 4 тролейбусом", – пояснив начальник ЧТУ Руслан Ємець.

Нові тролейбуси можуть вийти на маршрути, але не всі одразу, оскільки їх ще налаштовують. Один із нових тролейбусів, куплений у квітні, вже пройшов обкатку, і його автономний хід на акумуляторах становить понад 20 кілометрів.

Точна дата виходу нових тролейбусів на маршрут невідома – чекають на встановлення зупинок. Брижинський висловив розчарування:

"На жаль, ми вже витратили 1 млн доларів на ці нові тролейбуси, але вони не вийшли на маршрути і можуть вийти лише через півтора-два місяці. Бачимо, на мою думку, нераціональне використання коштів. Роботи з усунення недоліків продовжуються. Нам говорили, що недоліки усунуті, треба проплатити. Акт прийому отримав. А далі нехай розуміються правоохоронці".

На даний момент тролейбусне управління Чернігова має в своєму розпорядженні близько 80 тролейбусів різних років випуску. Щодня на лінію виходить 50-60 машин, а півтора десятки перебувають на ремонті.

Нагадаємо, роботодавці звільняють, водії кидають роботу самі: Україну накриває потужна криза

Раніше ми писали про те, що в країнкам пропонують опанувати нові професії: чоловіків вже катастрофічно не вистачає

Крім того, Знай.ua повідомляв, що не тільки комуналка вдарить по гаманцях: тарифи на громадський транспорт можуть переглянути