Росія продовжує максимально використовувати свої ресурси і стратегії навіть в умовах міжнародної ізоляції та санкцій. Політолог Андрій Вігірінський зазначає, що авторитарний режим росії вміло керує настроями населення через пропаганду та економічні заходи, незважаючи на певні обмеження.

Про це він розповів в ефірі 24 каналу.

Санкції впливають на економіку, але Росія продовжує бути великою країною із значними природними ресурсами.

Вігиринський каже, що для того, щоб викликати серйозне соціальне хвилювання серед росіян, необхідно було б значно погіршити економічну ситуацію, що зараз малоймовірно за поточних умов відкритого ринку.

У Зеленського зробили тривожну заяву про вторгнення Росії
У Зеленського зробили тривожну заяву про вторгнення Росії

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

"Довести людей до дефіциту, щоб вони голодували, не мали можливості сплатити житлово-комунальні послуги – це можливо у випадку Росії, але я не до кінця розумію, якими зусиллями це можна реалізувати. Обмеження є, вони дають певну конкурентну перевагу на певний період часу", – коментує Вігірінський.

Політолог прогнозує, що в умовах накопичення озброєнь у період холодної війни російська військово-промислова база, в яку щорічно інвестуються мільярди доларів, може принести значні прибутки в майбутньому.

"Коли росія відновить свої запаси, а вона зробить це орієнтовно в 2027 році, то може перейти від процесу накопичення озброєння до його продажу країнам, які "голодні" на зброю. Це принесе мільярд доларів. Тому говорити про економічної катастрофи у Росії підстав сьогодні немає".

Нагадаємо, " Ворожі літаки називаємо «півнями»": український пілот "Sabre" про труднощі, перемоги та мрію про F-16

Раніше ми писали про те, що переція з розмінування почалася: коли Чорне море стане безпечним для купання

Крім того, Знай.ua повідомляв, тривалі відключення світла призведуть до ланцюжка небезпечних наслідків: реальний прогноз