Деяким побутовим споживачам електроенергії можуть виставити рахунок, від якого "серце втече у п'яти". Такі неприємності загрожують, якщо енергетики виявлять деякі порушення. Про це попередили на facebook-сторінці "Волиньобленерго".

Побутовий споживач не має права використовувати електроенергію на комерційні потреби без укладання відповідного договору з оператором системи розподілу та постачальником. Це вважається порушенням і може дуже боляче вдарити по гаманцю.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Готуватися до неприємностей слід, якщо побутовий споживач самовільно використовує світло:

  • для підприємницької, господарської та незалежної професійної діяльності;
  • надання платних послуг;
  • здійснення нотаріальної діяльності, діяльності дата-центрів, центрів обробки даних, майнінгу;
  • надання інших платних послуг, зокрема у сфері сільського/зеленого туризму.

Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube
Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Коли енергетики виявляють порушення, то такому споживачеві перерахують вартість спожитої електроенергії за комерційним тарифом.

"Якщо після 1 липня у споживача виявлять порушення, вартість фактично спожитої ним електроенергії за попередній період перерахують за відповідним комерційним тарифом", - попередили в обленерго.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, реальна вигода або забаганка енергетиків: скільки вийде заощадити, встановивши вдома LED лампи.

Також наш портал інформував, що потрібно вимкнути з розеток, щоб не платити шалені гроші за світло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, економія починається з лічильника: в обленерго дали інструкцію для зменшення платіжки.