ТЦК більше не підписуватимуть повістки: запроваджуються важливі зміни

Варто одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка дозволяє ТЦК та СП заповнювати повістку не від руки, а формувати її за допомогою Єдиного державного реєстру призовників - "Оберіг".

Про це стало відомо завдяки інформації від пресслужби Міністерства оборони України.

У відомстві нагадали, що раніше співробітники ТЦК вручну виписували повістки, що займала багато часу та ресерурсів. Тепер їх можуть формувати і роздруковувати за допомогою реєстру Оберіг.

Скандал з ТЦК. Фото: telegram
Скандал з ТЦК. Фото: telegram

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Тарифи на воду різко підняли: скільки коштуватиме куб, ціни по областях

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми квитанціями з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), підвищила тарифи на воду для непобутових споживачів. Нагадаємо, що ціни не переглядалися з початку 2022 року.

Так, нові тарифи на воду для юридичних осіб набули чинності з 1 червня 2024 року. Підвищення для промислових підприємств та бюджетних організацій виявилося значним.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Світла побільшає: коли українцям чекати покращення ситуації

Прем'єр-міністр Денис Шмігаль заявив, що стан енергетичної системи залишається дуже складним через наслідки ворожих обстрілів та високих температур. В даний час продовжуються погодинні відключення електроенергії.

Однак до 20 липня планується значне покращення ситуації, оскільки завершаться ремонтні роботи на деяких об'єктах енергогенерації, що збільшить загальну потужність системи та зменшить час відключень.

Уряд вже розробив і почав впроваджувати план дій, щоб допомогти громадянам та бізнесу забезпечити енергетичну стійкість.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Гривня знову пробила дно: НБУ стривожив українців офіційним курсом долара

Гривня продовжує падіння. 10 липня Національний банк встановив офіційний курс валюти на рівні 40,7662 гривні за долар, що стало новим "антирекордом". Про це свідчить інформація на порталі Мінфін.

Національна валюта встановила новий історичний мінімум. Національний банк України знизив офіційний курс гривні на 6 копійок і досяг позначки 40,7662 гривні за долар.

Попередній антирекорд був зафіксований 4 липня, коли регулятор опустив курс до 40,7599 гривні за один долар.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Виплата субсидій в Україні: кому потрібно подати оновлені документи

Деяким українцям необхідно з документами звернутися до Пенсійного фонду, щоби не залишитися без житлової субсидії. Кого це стосується, йдеться на Урядовому порталі.

Більшості отримувачів житлову субсидію автоматично продовжили на сезон, що не опалюється. Це торкнулося осіб, у яких не змінилися дані про майновий стан та склад домогосподарства.

Водночас є категорії громадян, яким допомога продовжується лише на підставі їхнього особистого звернення до органів ПФУ. При цьому субсидіанту необхідно подати нову заяву, а також декларацію про доходи та витрати.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube