Як отримати додаткову пенсію у десятикратному розмірі – українцям розповіли, хто має право на щедру допомогу

В Україні запроваджено нову програму фінансової підтримки для пенсіонерів, яка передбачає одноразову виплату у розмірі десяти місячних пенсій. Ця допомога спрямована на тих, хто присвятив своє життя роботі у медичних закладах та має певний страховий стаж.

Право на отримання цієї виплати мають пенсіонери, які відповідають декільком критеріям

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Після посухи – потопи: пустельну спеку в Україні замінять аномальні зливи

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Після пустельної спеки під час якої практично не було опадів, може прийти період сильних злив. За один раз може випадати місячна норма опадів, що призведе до підвищення рівня води в річках.

Таким прогнозом поделилась климатолог Светлана Бойченко.

Після аномальної спеки погодні умови в Україні можуть різко змінитись. На зміну посушливому періоду можуть прийти сильні зливи.

Спека у квартирі. Фото: скрін youtube
Спека у квартирі. Фото: скрін youtube

У людей не вистачить грошей, щоб здолати майбутні тарифи на світ

Українці можуть зіткнутися з посиленням енергетичної бідності, коли не зможуть платити за ту кількість електроенергії, яка потрібна для комфортного життя.

У Міністерстві енергетики заявляють, що поки що не планують нового підвищення тарифу на світ, але деякі експерти впевнені, що це станеться практично неминуче.

Так, заступник міністра енергетики Світлана Грінчук наголосила, що тариф 4,32 гривні за кВт зафіксовано до кінця квітня 2025 року. Вона додала, що ця ціна покриває лише собівартість виробництва електроенергії двома державними енергокомпаніями.

Тарифи світло. Фото: скрін youtube
Тарифи світло. Фото: скрін youtube

Обмеження та штрафи: що приготували тим, хто ухиляється від сплати комунальних послуг

Більшість українців своєчасно платять за комунальні послуги, але є й відсоток громадян, які систематично ухиляються від цього зобов'язання та накопичують борги.

Відповідно до частини першої статті 26 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" у разі несвоєчасного здійснення платежів споживачеві нараховується пеня. Розмір штрафної санкції – 0,01% суми боргу за кожен день прострочення. При цьому, загальний розмір пені не може перевищувати 100% боргу.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

У водоймах гинуть десятки українців: як не стати потопельником, поради ДСНС

З настанням літніх спекотних днів зростає кількість людей, які прагнуть вгамувати спрагу і відпочити біля води. Однак важливо пам'ятати, що вода несе не тільки розслаблення та розвагу, але й небезпеку.

Про це розповідає прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Щоб уберегти себе та близьких від трагічних випадків, ДСНС та Нацполіція України нагадали про основні правила безпечної поведінки на воді.

Люди купаються в озері. Фото: youtube
Люди купаються в озері. Фото: youtube