Вранці, у вівторок, 3 вересня, російські окупанти завдали варварського удару по одному із навчальних закладів у Полтаві. За попередніми даними від Міноборони, понад чотири десятки людей убито, близько двох сотень - поранено, люди ще є під завалами.

Про це стало відомо від прес-служби Міноборони України, а також із коментаря Президента України Володимира Зеленського.

Трагедія у Полтаві, фото: Telegram
Трагедія у Полтаві, фото: Telegram

"За наявною інформацією, ворог використав дві балістичні ракети. Тимчасовий проміжок між тривогою та прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей у ​​момент евакуації в бомбосховищі", - повідомили в Міноборони.

Публікація Міноборони, скріншот: Telegram
Публікація Міноборони, скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

За даними МОУ, частково зруйновано одну із будівель інституту, багато людей опинилися під завалами. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 людей, з яких 11 деблоковано з-під завалів.

Трагедія у Полтаві, фото: Telegram
Трагедія у Полтаві, фото: Telegram

Трагедія у Полтаві, фото: Telegram
Трагедія у Полтаві, фото: Telegram

Вказано, що рятувальники продовжували роботу і станом на середину дня, 3 вересня. Також біля місця трагедії було розгорнуто Штаб з надання допомоги. Ще є дані, що житлові будинки, що знаходяться поблизу, постраждали від уламків.

"Висловлюємо щирі співчуття сім'ям загиблих. Ця трагедія - чергове свідчення підступності ворога, який не зупиняється перед жодними злочинами, намагаючись залякати українців. Закликаємо всіх зберігати спокій та довіряти лише офіційним джерелам інформації. Будь-які спекуляції на цій трагедії неприпустимі", - додали до Міноборони.

У свою чергу президент Володимир Зеленський зазначає, що потрапляння було територією навчального закладу та сусідньої лікарні. Було частково зруйновано одну із будівель Інституту зв'язку.

Повідомляється про більш ніж 180 поранених та багатьох загиблих. Станом на 14:00, 3 вересня, президент повідомляв про 41 загиблого.

Нагадаємо, ВЛК працюватимуть цілодобово: мобілізація значно прискориться.

Раніше повідомлялося, коли чекати на демобілізацію? Міноборони пояснило, від чого все залежить.

Також просто так штраф не випишуть: суд наклав обмеження на ТЦК.