В Україні незабаром стартує черговий опалювальний сезон, який, за деякими прогнозами, обіцяє бути дуже непростим.

Про готовність до початку опалювального сезону та тарифи для населення, розповів директор КП "Житомиртеплокоменерго" Дмитро Рогожин у коментарі "Суспільному".

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Голова комунального підприємства заявив, що тепловики майже завершили підготовчі роботи – житлові будинки готові до опалювального сезону на 90%. Водночас лікарні та навчальні заклади – на 100%.

"Станом на 13 вересня 2024 року 90 відсотків житлових будинків пройшли другу перевірку. Усунули зауваження, які треба. Системи заповнені. Всі освітні заклади — дошкільні та ліцеї, лікарні на 100 відсотків ще до 1 вересня були готові до початку опалювального сезону", - сказав він. Дмитро Рогожин.

Популярні новини зараз
Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Директор "Житомиртеплокомуненерго" зазначив, що тарифи на опалення для населення не відповідають собівартості виробництва теплової енергії через це підприємство зазнає збитків. Втім, тарифи на цей опалювальний сезон не змінюватимуть.

"Мораторій діє 5 років поспіль, і на даний час про збільшення тарифу ніхто не говорить", - наголосив Дмитро Рогожин.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лише 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку.

Також наш портал інформував, якщо не бажаєте переплачувати взимку: у "Київтеплоенерго" дали вказівку кожному споживачеві.

Крім того, ми писали, українці можуть платити за газ, світло, воду та тепло лише половину ціни: кому дадуть знижку.