В Україні готується до створення єдиного державного реєстру військовослужбовців. Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Олександр Федієнко оголосив, що робота над відповідним законопроектом практично завершена.

Цей законопроєкт є частиною ширших змін, які мають на меті покращити ведення військового обліку та забезпечити належну обробку даних про військових.

Українські військові, фото: прес-служба ООС
Українські військові, фото: прес-служба ООС

Згідно з новим законопроектом, буде внесено зміни до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу", доповнивши його новою статтею 25-1. Ця стаття передбачає створення та функціонування Єдиного державного реєстру військовослужбовців.

Основна мета реєстру — забезпечити централізовану базу даних, що міститиме інформацію про всіх військовослужбовців, зокрема про їхню службу, військові звання та інші важливі відомості.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Ключовим аспектом нового реєстру стане присвоєння кожному військовослужбовцю унікального електронного ідентифікатора. Це дозволить однозначно ідентифікувати кожного військовослужбовця та полегшить доступ до актуальної інформації.

Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook
Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook

Крім того, реєстр сприятиме удосконаленню вже існуючого Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

До роботи над проєктом залучене Міністерство оборони, що свідчить про серйозний підхід до впровадження нововведень. Законопроєкт включає детальні положення щодо обробки, зберігання та розповсюдження даних, щоб гарантувати їхню безпеку та захист від можливих зловживань.

Нагадаємо, конфіскація майна ухилянтів: що буде з власністю, оформлену на дружину

Раніше ми писали про те, що отримати відстрочку стало простіше: жодних виправдань перед ТЦК

Крім того, Знай.ua повідомляв, чоловік вибивав двері ТЦК, щоб взяли в армію