Капітан Лев Пашко, відомий як "Хорус" та герой України, висловився про мобілізацію в Україні в інтерв'ю для "Доцент Знає". На його думку, поточна система мобілізації працює неефективно через те, що більшість мотивації у людей негативна.

У країні застосовують примус, включаючи штрафи та арешти, що, за словами Пашка, лише посилює ситуацію.

Пашко, який служить у 12-й бригаді спеціального призначення полку "Азов" з 2017 року, вважає, що важливо зосередитись на заохоченні, а не на покараннях.

Лев Пашко / фото: скриншот Youtube
Лев Пашко / фото: скриншот Youtube

Він згоден з тим, що багато людей бояться брати зброю в руки і готові шукати будь-які шляхи уникнути мобілізації, у тому числі й перепливши Тисою.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Натомість Пашко пропонує направити зусилля на створення трудової армії та інтелектуальних команд, які зможуть допомагати у будівництві фортифікаційних споруд та відновленні зруйнованих міст.

На його думку, ті, хто не готовий воювати, можуть і повинні допомагати країні іншими способами:

"Зараз великі руйнування міст через ракетні удари. Потрібна робоча та інтелектуальна сила для будівництва фортифікаційних споруд. Це все має робити велика команда фахівців... Коли у тебе діти спитають, чим ти займався, ти не скажеш, що біг до іншої країни. Ти скажеш: "Я працював на благо України – я був у трудовій армії".

Нагадаємо, розведеним українцям відмовляють у відстроченні: який документ потрібно надати

Раніше ми писали про те, що у українці можуть служити неподалік будинку: як скористатися привілеєм

Крім того, Знай.ua повідомляв, на школярів чекають у ТЦК: яка доля торкнеться всіх