У польському місті Лодзь тепер можна отримати консульські послуги для українців чудова новина для тих, хто тут мешкає або тимчасово перебуває. Прийом вестимуть консули з посольства України у Варшаві, і поки що все працює у тестовому режимі.

Про це повідомило Посольство України у Польщі у своєму Facebook.

З якими питаннями можна звертатися? Ось основні:

  • Консультації щодо захисту прав громадян якщо виникли проблеми, пов'язані з правовим статусом або потрібне роз'яснення з юридичних питань;
  • Допомога з питань, пов'язаних із консульськими процедурами наприклад, як правильно оформити документи або що потрібно для тієї чи іншої консульської дії;
  • Подання заяви на оформлення українського громадянства для дітей за народженням важливий момент для тих, у кого народилася дитина за кордоном, і потрібно врегулювати громадянство.

Отримання консульських послуг. Фото: nv.ua
Отримання консульських послуг. Фото: nv.ua

Консульський прийом проходитиме з понеділка до п'ятниці на вул. Петровська 77. Ось графік роботи:

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще
  • Понеділок, середа, п'ятниця з 10:00 до 15:00;
  • Вівторок та четвер з 10:00 до 12:00.

Важливо: прийом проходитиме в порядку живої черги. Але врахуйте, що графік роботи може змінюватися, тому краще заздалегідь уточнити години прийому, зателефонувавши за номером +48 693 494 279 (з 10:00 до 12:00).

Крім того, список доступних консульських послуг може з часом розширитися, тому якщо ви не знайшли потрібну послугу зараз, це може змінитися в майбутньому.

Українські біженці тримають прапор Польщі та України
Українські біженці тримають прапор Польщі та України

Якщо ви живете в інших містах Польщі, то консульства України також працюють у Варшаві, Кракові, Гданську, Любліні та Вроцлаві. У всіх цих представництвах можна звернутися з різних питань, будь то юридичні консультації, оформлення документів або допомога у невідкладних ситуаціях.

Нагадаємо, Червоний Хрест роздасть українцям ковдри: треба показати документ

Раніше ми писали про те, що в Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсіонерам доплачуватимуть щомісяця: хто має право на солідну надбавку до пенсії