Українські супермаркети скоригували ціни на свинину. Деякі позиції на прилавку стали дешевшими, але загальна картина невтішна для спорожнілих гаманців покупців. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПогода в Україні нарешті стабілізувалася та сприяє виходу на пікніки. Водночас у супермаркетах подешевшав шашлик. Середня ціна знизилася з 264,17 до 234,03 гривні за кілограм.
Проте загалом свинина відчутно подорожчала:
- середня ціна грудинки зросла із 187,19 до 205,73 гривні за кіло;
- середня ціна лопатки зросла із 196,55 до 221,21 гривні за кіло;
- середня ціна ошийка злетіла з 266,70 до 316,77 гривні за кіло;
- середня ціна підчеревини піднялася з 189,04 до 202,55 гривні за кіло;
- середня ціна ребер збільшилася із 182,36 до 204,05 гривні за кіло.
Ціни на сало
Домашнє сало у супермаркетах трохи поменшало у вартості, середній цінник знизився з 239,69 до 238,50 гривні за кілограм. Водночас солоне сало стало дорожчим, середня ціна піднялася з 253,84 до 264,80 гривні за кіло.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, копчена по 1000 грн, а "голландський" - 580: магазини різко змінили цінники сиру, ковбаси та хліба.
Також наш портал інформував, що гарячий напій вже за ціною золота: як змінилася вартість кави, цукру та вершків.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, запах свіжого хліба – і порушення закону: що не так із прилавками в Україні та який продукт краще не брати українцям.