В Україні знову змінилися ціни на овочі та фрукти, і зміни ці доволі помітні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЕксперти пояснюють, що причина у сезонних коливаннях, які повторюються щороку, пише EastFruit.
Аналітики зазначають, що подорожчали столові буряки — зараз їх продають по 22 – 32 гривні за кілограм, хоча ще минулого тижня ціна була 20 – 30 гривень. Через обмежену кількість якісної моркви фермери також підвищили ціни - з 30 – 40 гривень до 30 – 50 гривень за кілограм.
А ось на огірки ціни обвалилися - раніше вони коштували 80 – 100 гривень, тепер — 27 – 60 гривень за кілограм. Причина — хороша врожайність у теплицях і запаси румунської продукції.
Зменшилась вартість томатів (з 90 – 100 гривень до 90 – 95 гривень), солодкого перцю (з 170 – 185 гривень до 100 – 150 гривень), пекінської капусти (з 65 – 75 гривень до 50 – 65 гривень), цвітної капусти (з 110 – 120 гривень до 90 – 110 гривень) і кабачків (з 100 – 110 гривень до 50 – 100 гривень).
У сегменті зелені ціни на кріп знизились (з 170 – 200 гривень до 170 – 185 гривень), салат також подешевшав (з 70 – 80 гривень до 55 – 75 гривень). Водночас часник продовжує дорожчати - зараз він коштує 140 – 170 гривень за кілограм проти 130 – 170 гривень раніше.
Що стосується фруктів, тут ситуація інша - яблука здорожчали з 30 – 42 гривень до 33 – 43 гривень за кілограм, груші — з 65 – 100 гривень до 65 – 130 гривень, виноград — з 110 – 250 гривень до 175 – 250 гривень. Натомість апельсини стали стабільнішими в ціні - від 95 до 120 гривень за кілограм.
Не зважаючи на те, що росія віроломно напала на Україну ще у 2014 році, наша країна розвивається, а влада робить усе можливе, щоб стабілізувати ринок і підтримати українських виробників.
Раніше ми повідомляли, смажена картопля як елемент розкоші: як змінилася вартість овочу та соняшникової олії?
Україну накриє хвиля здешевлення: які продукти стануть доступнішими - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, ціни переб'ють апетит: яловичина, ковбаса та бекон активно дорожчають.