Обсяги виробництва яєць в Україні відповідають торішнім показникам. Однак на ціни тиснуть складові собівартості виробництва. Про це заявив виконавчий директор Асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко у коментарі для видання "Фокус".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ найближчій перспективі, за словами фахівця, українці можуть побачити певну стабілізацію цін на м'ясо птиці, проте помітного здешевлення не станеться. Разом з тим, вартість яєць може трохи знизитися.
"Надалі очікується стабілізація цін на м’ясо, але про зниження говорити поки немає підстав. Можливо, із збільшенням пропозиції яєць від домогосподарств в літній період, ми будемо спостерігати незначне зниження реалізаційних цін промислових виробників", - прогнозує Сергій Карпенко.
Однак, вартість як м'яса, так і яєць залежить від складових собівартості виробництва, які останнім часом значно подорожчали. Отже, виробники змушені реагувати на ці зміни та підвищувати ціни реалізації.
"Сьогодні виробники працюють в надскладних умовах, невизначеність щодо подальшого розвитку військових дій негативно впливає на всі виробничі процеси, тому прогнозувати цінові тренди на ринку досить складно", - заявив експерт.
Тобто ситуація досить нестабільна: може відбутися незначне зниження цін на яйця, але й ризик подорожчання зберігається.
Раніше портал Знай повідомляв, соняшникова олія, борошно, цукор та яйця: супермаркети переписали ціни на базові продукти.
Також наш портал інформував, нові ціни вивернуть кишені: хліб, вершкове масло та макарони відчутно вдарять по бюджету.
Крім того, ми писали, капуста дешевшає, картопля – на черзі: в Україні змінюються ціни на молоді овочі.