Відомий кардіолог заявив, що два повсякденні продукти, які часто входять до нашого раціону, можуть завдавати серйозної шкоди організму. Йдеться про цукор та рафіноване пшеничне борошно. Про це повідомив у TikTok лікар Ауреліо Рохас.

За словами спеціаліста із серцево-судинних захворювань, саме ці інгредієнти стають тригером небезпечних процесів у тілі.

Правильне харчування, фото: Знай.ua
Правильне харчування, фото: Знай.ua

Доктор Рохас відзначив тривожну тенденцію: захворюваність на рак серед молоді зросла майже на 80%. Він пов’язує це, зокрема, з продуктами, які викликають різкий сплеск інсуліну в крові. Підвищений інсулін, своєю чергою, активує фактор росту IGF-1, який прискорює поділ клітин – включно зі злоякісними.

Наукові дослідження підтверджують, що високий рівень IGF-1 у крові може бути пов’язаний із підвищеним ризиком розвитку онкологічних захворювань – таких як рак молочної залози, простати, легень і кишківника.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні, 7 червня: спокуси тельців, сварки терезів і плани водоліїв Клієнти на межі бунту: ПриватБанк стягує комісію за відсутність операцій по карті Депутат запропонувала показово розстрілювати ухилянтів Пенсіонерам, сім'ям з дітьми та людям з інвалідністю виплатять по 10 800 гривень: як отримати
Показати ще

Лікар настійно рекомендує, за можливості, виключити або звести до мінімуму вживання рафінованих вуглеводів і цукру. Замість них варто звернути увагу на більш корисні та натуральні продукти - цілозернові, овочі, бобові, фрукти з низьким глікемічним індексом.

Важливо пам’ятати: у всьому потрібна міра. Надмірне споживання цукру пов’язане не лише з онкологічними ризиками, але й з розвитком ожиріння, діабету 2 типу, серцевих захворювань, проблем зі шкірою та навіть хронічним запаленням.

@doctorrojass

Los dos asesinos silenciosos☠️ #cancer #jovenes #insulina #azucar

♬ sonido original - Aurelio Rojas Sánchez

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися медичними рекомендаціями. Перед прийняттям рішень обов’язково проконсультуйтеся з лікарем або зверніться до профільного спеціаліста.