Відомий кардіолог заявив, що два повсякденні продукти, які часто входять до нашого раціону, можуть завдавати серйозної шкоди організму. Йдеться про цукор та рафіноване пшеничне борошно. Про це повідомив у TikTok лікар Ауреліо Рохас.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами спеціаліста із серцево-судинних захворювань, саме ці інгредієнти стають тригером небезпечних процесів у тілі.
Доктор Рохас відзначив тривожну тенденцію: захворюваність на рак серед молоді зросла майже на 80%. Він пов’язує це, зокрема, з продуктами, які викликають різкий сплеск інсуліну в крові. Підвищений інсулін, своєю чергою, активує фактор росту IGF-1, який прискорює поділ клітин – включно зі злоякісними.
Наукові дослідження підтверджують, що високий рівень IGF-1 у крові може бути пов’язаний із підвищеним ризиком розвитку онкологічних захворювань – таких як рак молочної залози, простати, легень і кишківника.
Лікар настійно рекомендує, за можливості, виключити або звести до мінімуму вживання рафінованих вуглеводів і цукру. Замість них варто звернути увагу на більш корисні та натуральні продукти - цілозернові, овочі, бобові, фрукти з низьким глікемічним індексом.
Важливо пам’ятати: у всьому потрібна міра. Надмірне споживання цукру пов’язане не лише з онкологічними ризиками, але й з розвитком ожиріння, діабету 2 типу, серцевих захворювань, проблем зі шкірою та навіть хронічним запаленням.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися медичними рекомендаціями. Перед прийняттям рішень обов’язково проконсультуйтеся з лікарем або зверніться до профільного спеціаліста.
- Раніше ми повідомляли, що всянка з каверзою : користь, про яку мовчать, і ризики, про які варто знати.
- Ще лікарі розповіли, чим слід розпочинати свій ранок, щоб залишатися здоровим та енергійним – докладніше на Знай.ua.
- Нагадаємо, бутерброди не врятують : чому харчування не допоможе при анемії.