У цьому місяці херсонські фермери зібрали набагато менше якісного врожаю.

Як повідомляє портал Рoliteka, це стало головною причиною підвищення цін на баштанні.

За словами власників, на полях через шалену спеку кавуни просто згорають.

"Це спека. Кавуну потрібно, щоб було 20 градусів вночі і вдень 28-30. А у нас температура на поверхні піску досягала 60 градусів. Тобто стояти на піску без взуття неможливо. Звичайно, і кавун ж лежить на цьому піску", — розповів керівник фермерського господарства Юрій Покотілов.

Популярні новини зараз
До школи у суботу: дітлахам впровадили 6-денний навчальний тиждень Банківські перекази за новими правилами: які зміни з жовтня Пенсіонерів масово штрафують: можуть забрати половину пенсії Вчителів змушують платити свої гроші: освітяни обурилися поборами
Показати ще

Директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Палівода додав, що ранній кавун вже відійшов, а середній згорів при такій температурі.

"Ми зараз чекаємо пізній кавун, це буде кінець серпня — початок вересня", — сказав він.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, як правильно харчуватися динями та кавунами.