У цьому місяці херсонські фермери зібрали набагато менше якісного врожаю.

Як повідомляє портал Рoliteka, це стало головною причиною підвищення цін на баштанні.

За словами власників, на полях через шалену спеку кавуни просто згорають.

"Це спека. Кавуну потрібно, щоб було 20 градусів вночі і вдень 28-30. А у нас температура на поверхні піску досягала 60 градусів. Тобто стояти на піску без взуття неможливо. Звичайно, і кавун ж лежить на цьому піску", — розповів керівник фермерського господарства Юрій Покотілов.

Популярні новини зараз
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Показати ще

Директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Палівода додав, що ранній кавун вже відійшов, а середній згорів при такій температурі.

"Ми зараз чекаємо пізній кавун, це буде кінець серпня — початок вересня", — сказав він.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, як правильно харчуватися динями та кавунами.