Продуктові ціни на Новий рік в Україні зросли на 37,63% порівняно з груднем 2016 року, передає "Апостроф. Економіка".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСередня ціна пляшки горілки об'ємом 0,5 літра зросла на 10 грн - до 80 грн-70 грн у грудні минулого року. Також з 70 до 80 грн подорожчали ігристі вина.
Коньяк за рік подорожчав на чверть – з 120 до 150 грн за пляшку.
Найдорожчою стала сирокопчена ковбаса. За рік ціна зросла більш ніж на 68% — з 110 грн/кг до 185 грн/кг.
М'ясо птиці теж суттєво подорожчало. Куряче філе за рік виросло в ціні на 66,7% — до 100 грн/кг, а яйця стали коштувати до 25 грн/дес. У грудні-2016 філе курки можна було купити за 60 грн/кг, десяток яєць – за 15 грн.
Картопля також значно подорожчала – на 66,7%. Кілограм на ринках можна купити за 5 грн, тоді як роком раніше – не більше 3 грн.
Зросли ціни і на молочну продукцію. Сири подорожчали в середньому на 14%, а вершкове масло – на 31%.
Новорічний цитрус - мандарин зріс у ціні більш ніж на 20%.
Раніше портал "Знай.uа" писав, які продукти не варто купувати на новорічний стіл.