В Україні у другій половині березня спостерігається істотне підвищення цін на білокачанну капусту. Про це повідомляє Шувар.Інфо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідзначається, що за вказаний період ціни на цю продукцію зросли на третину – з 4-4,5 грн/кг до 6-7 грн/кг.
У зв'язку із зростанням цін в цьому сегменті на українському ринку стала з'являтися імпортна капуста. При цінах в діапазоні 7-8 грн вона має кращий товарний вигляд і користується гарним попитом.
За прогнозами експертів, українські виробники найближчим часом дадуть відповідь на це виведенням на ринок капусти більш низької якості за нижчими цінами. Це, за їхніми оцінками, має збалансувати ринок, що позитивно позначиться на ціновій динаміці.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", за минулий місяць в Україні різко впали ціни на продукти соціального харчування. Найбільше в цій категорії подешевшали яйця і курятина: на 2,3% і 1,8% відповідно.
Також українцям доведеться менше платити за гречку: крупа впала в ціні на 1,3%. Але разом з тим різко подорожчали інші популярні продукти, такі як картопля (0,2%) та ковбаса (0,5%). Набагато більше додали в ціні овочі з борщового набору: капуста зросла в ціні більше, ніж на половину (50,3%), буряк - на 49,3%. За свинину тепер доведеться платити майже на 10% більше, за макарони - на 7,7%.
Нагадаємо, голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко з посиланням на дані Держстату назвав п'ять українських регіонів, де можна найдешевший борщовий набір.
"Ми взяли простий рецепт борщу: свинини — 600 гр, картоплі і буряків — по 500 гр, капусти — 300 гр, моркви та цибулі — по 200 гр, томатної пасти — 3 столові ложки, води питної — 3,5 — 4л, один лавровий лист, сіль, перець — за смаком, сметани — 250 гр. Аналіз цих даних на кінець лютого 2018 показав, що найдешевший борщ можна приготувати у Волинській області".
"Знай.uа" також раніше писав, що "селянська" дієта дозволяє отримувати найбільшу кількість поживних речовин з натуральних фермерських продуктів.
До числа найбільш корисних увійшли цибуля, картопля, морква, капуста, буряк, а також яблука, вишня та полуниця.