З настанням літньої спеки українцям радять уважніше вибирати продукти у магазинах та на ринках, адже через підвищену температуру повітря, холодильники не завжди справляються зі своєю задачею, а продукти швидко псуються та можуть піднести людям неприємні сюрпризи. Останнім часом почастішали отруєння простроченими продуктами, які "підсовують" у магазинах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомив глава Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Максим Несміянов.
За словами спеціалістів, обов’язково слід звертати увагу на терміни придатності.
Як зазначив Несміянов, у "топі" прострочених продуктів знаходиться морозиво, його не встигають продати ще з зими, тому намагаються допродати влітку.
Українців закликають звертати увагу на дату виробництва. Оскільки за нормами термін реалізації морозива 10 місяців, виробник навмисне зазначає 1 рік.
Найчастіше прострочене морозиво можна зустріти на півдні країни, де є великий попит через наплив туристів. Часто люди не звертають увагу на терміни придатності, оскільки вважають, що через великі поставки, морозиво скоріш за все свіже та привезене прямо із заводів.
"В результаті вам продають морозиво, яким дуже легко отруїтися. При продажу навіть якісного морозива, його набирають ложками, які не миються. До кінця дня в будь-якому випадку ви отримуєте загрозу харчового отруєння", - зазначає експерт.
Крім того, останні місяці українськими містами активно "гуляє" небезпечне захворювання – ботулізм, яке забрало вже не одне життя, а ті, тому вдалося вижити, довго лікуються від наслідків. Тому спеціалісти попереджають про заражену ботулізмом рибу та рекомендують відмовитися від вживання цього продукту.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", експерти дали кілька порад, як правильно обрати на ринку стиглий та смачний кавун.