Починається сезон одних із найулюбленіших фруктів українців - абрикосів. Дехто полюбляє їсти їх свіжими, дехто варить варення. Проте дієтологи застерігають та попереджають про небезпеку для організму від вживання цього сонячного фрукта.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами фахівців, ті вітаміни та мінерали, на які багаті абрикоси, можуть бути шкідливими для людей з певними проблемами здоров'я. А деяким варто взагалі відмовитися від вживання абрикосів.
Крім того, дієтологи не рекомендують вживати кісточки абрикосів, адже у серцевині містяться токсичні речовини, які утворюють у шлунку отруйну синильну кислоту. Якщо з'їсти велику їх кількість, можна сильно отруїтися.
Оскільки в абрикосах міститься до 80% цукру, ці фрукти не рекомендують вживати діабетикам, та тим людям, які борються із зайвими кілограмами.
Хворим на гепатит та тим, у кого є певні проблеми зі щитовидною залозою, також варто відмовитися від абрикосів. Каротин, який містять абрикоси, просто не засвоюється при таких проблемах.
Шкідливими ці плоди можуть бути і при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки та кишечника, а також нашкодять тим, у кого підвищена кислотність шлунка.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", ціни на фрукти цього року підскочили до небес. Проте в Україні сезонні вітаміни в рази дешевші, ніж на анексованому півострові.