Українські військові вже звикли не перебирати харчами, адже на передовій часу на гастрономічні тонкощі немає. Нерідко доводилося варити примітивні страви у казанку. Втім, нещодавно бійці отримали можливість повноцінно харчуватися навіть у фронтових умовах.

Про це повідомляє Politeka.

За словами українського волонтера Юрія Бірюкова, нові сухі пайки для АТО – це виключно готові, домашні страви, а раціон кожного дня інший.

"В історії ВСУ тепер буде ще одна дата: 27 июня 2017 року. Дата появи у військах принципово іншого польового раціону, що складається з готових страв", – запевнив він.

Наприклад, на сніданок військовим пропонується гречана каша із яловичиною, в обідній час – гороховий суп на м'ясному бульйоні, а в якості гарніру: квасоля з овочами та куркою. Повечеряти зможуть перловою кашею зі свининою та тушонкою, дістануться ще й сухарики, мед та яблучний джем.

Популярні новини зараз
Зброю до рук візьме кожен: війна та мобілізація можуть тривати ще 10 років Пенсіонери можуть вимагати перерахунок: кому підвищать виплати на 1000 грн ТЦК не матиме претензій: кому з українців дозволять оформити відстрочку з-за кордону Після війни на вагу золота: які професії зроблять вас багатими в Україні через 3–5 років
Показати ще

Щоб трохи "підсолодити" життя, у пайок додали курагу, шоколад, чай та жувальну гумку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у ЗСУ показали перші експериментальні меню для військових, створене за стандартами НАТО.