Бостон Ред Сокс здобули перемогу над Доджерс і стали переможцями Світової серії – фіналу Головної ліги бейсболу (MLB), в якій зустрічаються кращі клуби Національної та Американської бейсбольних ліг.

У п'ятому матчі серії Бостон обіграв команду з Лос-Анджелеса, а загальний рахунок серії до чотирьох перемог став 4:1.

Один з героїв поєдинку Стів Пірс вже в першому іннінгу вибив м'яч на трибуни після подачі Клейтона Кершоу. На базі тоді вже стояв Ендрю Бенінтенді, а тому рахунок відразу став 2:0. Доджерс внизу першого іннінга зуміли відповісти своїм хоум-раном у виконанні Девіда Фріза.

Як виявилося пізніше, це було єдине очко господарів.

Мало того, до кінця зустрічі напад Доджерс зумів відзначитися лише двома хітами (Пуіг у другому іннінгу – сингл, і той же Фріз у третьому – тріпл).

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Бостон в цьому матчі використовував всього трьох пітчерів: Прайс провів 7 інінгів, а Келлі і Сейл виходили на 8-й і 9-й відповідно, і закрили матч шістьма страйкаутами.

Напад Ред Сокс зумів роздобути ще три очки. У 6, 7 та 8 іннінгах сольними хоум-ранами відзначилися Мукі Бетс, Джей Ді Мартінес і все той же Стів Пірс, який і був визнаний MVP Світової серії.

Доджерс – Ред Сокс 1:5 (1:2, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1, 0:1, 0:1, 0:0)

Стартові пітчера: Кершоу – Прайс.

Boston Red Sox в дев'ятий раз в історії виграв Світову серію. Зазначимо, що Ред Сокс не могли виграти Світову серію з 1918 по 2004 рік, але після повернення титулу зробили це ще тричі (2007, 2013, 2018).

Тепер у Ред Сокс вже 9 перемог в MLB, а у їхніх головних конкурентів Нью-Йорк Янкіз 27.

Про Бостон Ред Сокс братами Фарреллі навіть знято чудовий фільм "Бейсбольна лихоманка".

Протягом 84 років команду Бостон Ред Сокс переслідувало так зване прокляття Бамбіно, через яке команда не могла виграти Світову серію. Тільки в 2004 році прокляття вдалося зняти, коли бостонці виграли у фіналі у Сент-Луїс Кардіналс.

Прокляття Бамбіно (англ. Curse of the Bambino) - одне з найвідоміших бейсбольних забобонів, що пояснює невдачі Бостон Ред Сокс протягом десятиліть. В кінці 1919 року Бостон, який виграв 3 з 5 Світових серій, продав у Нью-Йорк Янкіз одного з кращих бейсболістів всіх часів Бейбі Рута (Бамбіно). Протягом наступних 84 років нью-йоркці, які ніколи не виходили до цього в фінал, ставали чемпіонами 26 разів, перші 4 з них - з Рутом. Ред Сокс же за цей час жодного разу не зуміли завоювати титул, чотири рази поступившись у Світовій серії з мінімальним розривом в серії 3:4 і зазнавши ряд інших прикрих поразок. Серія невдач привела до появи повір'я, що їх причина криється в проклятті, викликаному продажем Рута. Постійні поразки Бостона в вирішальних матчах стали об'єктом численних жартів, а вболівальники команди вважалися добровільними мучениками. Вважається, що прокляття було знято в 2004 році, коли Ред Сокс здобули безпрецедентну вольову перемогу над Янкіз в Чемпіонській серії Американської ліги, а потім розгромили у Світовій серії Сент-Луїс Кардіналс. це змусило сценаристів "Бейсбольної лихоманки", яка знімалася саме в цей час, міняти фінал фільму!

Чемпіони України з регбі з Харкова

Харківський клуб Олімп став 14-кратним чемпіоном України з регбі.

Харків'яни обіграли у заключному турі чемпіонату України з регбі-15 львівський Сокіл з рахунком 83:0.

Представники Слобожанщини не відчували особливих проблем по ходу першості, у всіх матчах впевнено перемогли, а різниця ігрових очок склала рекордні 887 на 24 (+863).

До речі, в 2018-му році харківський Олімп вже став чемпіоном України і володарем Кубка України з регбі-7, а в останній уїк-енд жовтня додав до цих досягнень трофей з класичного регбі.

Зазначимо, що з 2005-го року регбійний клуб Олімп 14 разів був чемпіоном України з регбі-15, 9 разів очолював чемпіонат з регбі-7, стільки ж разів вигравав Кубок України з регбі-15 і 6 разів - з регбі-7. Гравці Олімпу є головними зірками збірної України з регбі та вони збираються й надалі перемагати.

Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA в Сінгапурі, перемігши п'ять суперниць.