Вдень, 9 березня, розпочалося перше за останні чотири роки виверження вулкану Безіменний на Камчатці.

Про це заявила керівник місцевої групи реагування Інститути вулканології і сейсмології Ольга Гиріна, передають російські ЗМІ.

За її словами, в повітря, на висоту близько семи кілометрів над рівнем моря, геологічне утворення викинуло хмару попелу. І він продовжує надходити до поверхні. Фахівці очікують, що при розвитку виверження Безіменного стовп попелу буде викидатися до 15 кілометрів у висоту.

Гиріна заявила, що шлейф даної субстанції зафіксований в напрямку північного сходу. Вчені присвоїли помаранчевий код авіаційної небезпеки, тому що виверження Безіменного небезпечно для літаків, що курсують по міжнародних маршрутах.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", на початку грудня вчені зафіксували зростання сейсмічної активності геологічного утворення. Вчені почали готуватися до виверження Безіменного.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

В останній раз це відбувалося у 2012 році. На той момент, вулкан викидав у повітря стовп попелу на висоту 12 кілометрів.