Інопланетні дослідження не припиняють дивувати вчених – останні експерименти в цій сфері довели, що Марс можливо освоїти навіть аграріям. Планується, що в майбутньому там будуть вирощувати картоплю.

Про це повідомляє Naked science.

В дослідженнях взяли участь фахівці з NASA та співробітники перуанського Університету інженерії та технологій (UTEC). Наприкінці минулого місяця вони успішно завершили експеримент і розпочали другу фазу.

Щоб виростити картоплю вони створили спеціальну модифіковану платформу із супутниками CubeSat, який обладнали герметичними контейнерами із грунтом.

Система поливу дозволяла контролювати вологість землі, а також регулювати температурний режим всередині. Зразки грунту вчені взяли у пустелі Перу, адже саме там він має структуру, подібну до марсіанського.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на Марсі зафіксували засніженість на вершинах. Вчені розповіли, що опади на Червоній планеті утворені із двоокису вуглецю, а не з води, як це відбувається на Землі.