Сьогодні, 10 березня, 77 років виконалось американському актору та майстру бойових мистецтв Чаку Норрісу, якого у народі називають найсильнішою та найнебезпечнішою людиною світу.

Портал "Знай.ua" пригадує найцікавіші факти з біографії ідола.

Можна вважати, що Норріс став актором випадково. У 70-х роках він відкривав після служби в армії школи карате, в одну з яких записався актор Стів Макквін. Саме він запросив Норріса знятися у фільмі "Шлях дракона" 1972 року із легендарним Брюсом Лі у головній ролі.

Після цього майстер бойових мистецтв та колишній солдат ВВС назавжди закріпився в амплуа актора бойовиків. Найбільшу славу Норрісу приніс серіал "Вокер, техаський рейнджер" (розпочався у 1993 році), де не надто реалістично показували роботу поліції. Перед участю у цьому проекті сьогоднішній іменинник знімався і в інших бойовиках, але справжньою зіркою він став саме у 90-х.

Після 2000 року Норріс все менше грав у кіно, але став ще більш популярним, ніж у молоді роки. Нереальні подвиги актора у фільмах пригадали в інтернеті та перетворили його на героя чисельних мемів, де він поставав як людина, здатна знищити будь-що одним коронним ударом ногою.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чак Норріс є прихильником Республіканської партії США. У 2009 він здивував публічною заявою про те, що штат Техас може претендувати на статус незалежної держави, адже американська влада, на думку актора, спровокувала економічний занепад.

Іменинник був одружений двічі, а з останньою супутницею Джиною О'Келлі разом і сьогодні. З нею він має двох спільних дітей. Ще три дитини Норрісу народила попередня дружина Дайан Холечек.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі з'явилися анонс і трейлер нового сезону серіалу "Гра престолів".