Федерації біатлону Чехії, Канади, США та Швеції ініціювали обговорення питання про можливість тимчасового відсторонення збірної Росії на засіданні керівництва IBU в автсрійському Хохфільцені. Про це в ефірі російського телеканалу "Матч ТВ" заявив коментатор Дмитро Губернієв.

Причиною такого рішення стала справа про порушення антидопінгових правил, відкрита австрійською поліцією.

Втім, Виконавчий комітет Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) прийняв рішення поки не усувати російських біатлоністів від виступу на Кубку світу.

"Виконавча рада вважає, що в даний час ніяких дій не потрібно. Частково це пов'язано з тим, що австрійська влада не надала IBU ніякої додаткової інформації про поточне розслідування, крім того, що було опубліковано", – йдеться у заяві IBU.

Нагадаємо, Міжнародний союз біатлоністів (IBU) оголосив про порушення справ проти 4 російських біатлоністів – Євгена Устюгова, Світлани Слєпцової, Олександра Печенкіна і Олександра Чернишова.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Спортсменів з Росії звинувачують у застосуванні допінгу на підставі аналізу даних Московської антидопінгової лабораторії, проведеному спільно з ВАДА. Результати дослідження проб, узятих з 2012 по 2015 рік, підтверджують висновки, викладені в доповіді Макларена.

З зазначеної вище четвірки тільки Печенкін є чинним біатлоністом. Він тимчасово відсторонений від змагань. Всім чотирьом спортсменам буде надана можливість участі в слуханнях в антидопінговому органі IBU.

Євген Устюгов є 2-кратним олімпійським чемпіоном. Світлана Спєпцова – олімпійська чемпіонка Ванкувера-2010 і чемпіонка світу-2009 в естафеті.

Як повідомляв портал Знай.ua, українська велосипедистка виграла золоту медаль, випередивши росіянку.